Ινδία: Ψεύδονται οι Πακιστανοί για τα F-16 καταγγέλει το Νέο Δελχί

Υπεύθυνοι από τον στρατό ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό των ινδικών ενόπλων δυνάμεων συναντήθηκαν για να ερευνήσουν τους ισχυρισμούς του Πακιστάν ότι δεν χρησιμοποίησε κανένα μαχητικό τύπου F-16 στις συγκρούσεις της Τρίτης.

Οι αρχηγοί των τριών υπηρεσιών έδειξαν τμήματα του μαχητικού F-16 που είχε καταρριφθεί στην ανταλλαγή πυρών της Τρίτης και ανακοίνωσαν από κοινού ότι το Πακιστάν ψεύδεται και δηλώνει επίσης γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ.

«Η ηλεκτρονική υπογραφή αποδεικνύει ότι το Πακιστάν χρησιμοπο’ιησε  F-16 για να επιτεθεί στις ινδικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Αντιστράτηγος της Αεροπορίας Ravi Kapoor, ο οποίος απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης στο Δελχί μετά τη συνάντηση των τριών υπηρεσιών.

Η Ινδία είχε επιβεβαιώσει την Τρίτη ότι κατέρριψε ένα πολεμικό αεροσκάφος F-16 του Πακιστάν , ενώ έχασε ένα MiG 21 κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου (LoC).

Τρία πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν την Τρίτη τον εναέριο χώρο της Ινδίας, ενώ το «σκαρί» του αεροσκάφους της πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας για την επιχείρηση ήταν «αισθητά μεγάλο» καθώς επρόκειτο για στόλο πολεμικών αεροσκαφών JF-17 και F-16.

Στην κοινή διεύθυνση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Kapoor δήλωσε ότι «Ένα πακιστανικό F-16 καταρρίφθηκε από ένα αεροσκάφος IAF MiG 21 Bison στο ανατολικό τμήμα του Rajouri.

Πηγή:IndiaToday    Φωτογραφία Αρχείου REUTERS