Ινδονησία: Συμφωνία με την Βρετανία για την αγορά 11 Airbus

 Η αεροπορική εταιρία της Ινδονησίας Garuda θα υπογράψει σήμερα συμφωνία για την αγορά 11 επιβατικών αεροσκαφών τύπου Airbus στη διάρκεια της επίσκεψης του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που έχει ως στόχο την ενίσχυση του εμπορίου και της ανάπτυξης.

      Η αγορά των αεροσκαφών A330, αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με κινητήρες της βρετανικής Rolls-Royce, αντανακλά την αυξημένη καταναλωτική ζήτηση που προσελκύει πολιτικούς ηγέτες και χρηματοδότες στην μεγαλύτερη αυτή οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας.

      «Αυτή η συμφωνία ανάμεσα στην Airbus και τις ινδονησιακές αερογραμμές Garuda είναι μια πολύ καλή είδηση για την βρετανική αεροπορική βιομηχανία», είπε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους μετά την άφιξή του στην Τζακάρτα όπου πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη.

      Η συμφωνία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια επίσκεψης στην Τζακάρτα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Ηγέτες από την Κίνα και την Γαλλία επίσης επισκέφθηκαν την χώρα τον περασμένο χρόνο μαζί με πολυμελείς αντιπροσωπείες στελεχών που αναζητούν ευκαιρίες για επενδύσεις.

      Ο διευθύνων σύμβουλος της Garuda Εμιρσιάχ Σατάρ, είπε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα νεοαποκτηθέντα Airbus για την επέκταση των υπηρεσιών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας.