Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες σε γήπεδο – Ποδοπατήθηκαν φίλαθλοι – Συγκλονιστικές εικόνες

Ασύλληπτης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Ινδονησία, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, με απολογισμό δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γηπεδούχος ομάδα έχασε, με αποτέλεσμα οι εξαγριωμένοι οπαδοί της να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η αστυνομία επενέβη ρίχνοντας δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος και η νύχτα μετατράπηκε σε «κόλαση» στην Ινδονησία. Άνθρωποι με τα παιδιά τους ανά χείρας έτρεχαν να κρυφτούν, πανικόβλητοι φίλαθλοι έψαχναν τρόπο να φύγουν ποδοπατώντας όποιον είχε την ατυχία να σκοντάψει, αστυνομικοί που έριχναν «λάδι στη φωτιά» με νέες ομοβροντία δακρυγόνων.

 

 

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό περισσότερα από 120 άτομα πέθαναν και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν, κάποια εκ των οποίων σοβαρά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Κατά τον αρχηγό της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας στην Ινδονησία, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, 34 άνθρωποι πέθαναν στο στάδιο και οι υπόλοιποι πέθαναν είτε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, είτε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.