«Ιντερνετικό-Περλ Χάρμπορ»,επιχείρησαν χάκερς! Σχέσεις με Αλ Κάϊντα;

Επίθεση χάκερς που θα απέκοπτε ιντερνετικά Ασία και Αφρική από την Ευρώπη, απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι Αιγύπτιοι, αποκαλύπτει η εφημερίδα Times of Israel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από το Αιγυπτιακό Ναυτικό , σκάφη κλήθηκαν να διερευνήσουν ύποπτη δραστηριότητα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας. Εντοπίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος με δύτες σε περιοχή όπου υπήρχε πλέγμα καλωδίων επικοινωνίας του Διαδικτύου που συνδέουν την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Στην έρευνα που έγινε βρέθηκε εξοπλισμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κοπούν τα καλώδια.

Ενημερώθηκε στην Αίγυπτο η εταιρεία Telecom, υπεύθυνη για τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο στην Αίγυπτο, και υπεύθυνος για το τμήμα του καλωδίου που περνά μέσα από αιγυπτιακό έδαφος.

Η προσπάθεια δολιοφθοράς ανοιχτά της Αιγύπτου, ήταν η δεύτερη που αποτράπηκε μέσα σε μία εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των δολιοφθορέων,αν και έχει αρχίσει να ψυθιρίζεται ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουν σχέση με την Αλ Κάϊντα ή παρακλάδια της.

Στο δημοσίευμα πάντως γίνονται αναφορές ακόμη και στους Αδελφούς Μουσουλμάνους οι οποίοι θα ήθελαν ,γράφει η εφημερίδα, να απομονώσουν τους 80 εκατομμύρια Αιγίπτυους από τον υπόλοιπο κόσμο!