Invictus Games: Αγώνες για τραυματίες πολέμου στο Λονδίνο – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Αγώνες που διοργανώνονται για πρώτη φόρα στην Μεγάλη Βρετανία με την ονομασία INVICTUS ειναι κάτι το πρωτόγνωρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, οχι μόνο της Βρετανίας αλλα ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι Αγώνες Invictus, μια πρωτοβουλία του πρίγκιπα Χάρι, ενσαρκώνουν το μαχητικό πνέυμα των τραυματιών πολέμου και συγκεκριμένα την τεράστια προσπάθεια αυτών των ανδρών και γυναικών κατα την διάρκεια αλλά και μετά τον τραυματισμό τους στο πεδίο της μάχης.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι η πηγή έμπνευσης για τον Χάρι και για τους Άγώνες ηταν οι περσινοί Αγώνες για τους τραυματίες πολέμου, στο Κολοράντο της Αμερικής – Warrior Games 2013 – στους οποίους ειχε παρεβρεθεί (φωτο).

Η εκδήλωση στο Λονδίνο θα φέρει για πρώτη φορά κόντα, στην Ευρώπη, στρατιώτες – άνδρες και γυναίκες – από 14 χώρες. Οι Αγώνες αναδεικνύουν τις θυσίες που έχουν κάνει υπηρετώντας την χωρα τους, και την ακούραστη προσπάθειά τους να τις ξεπεράσουν.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου με λίγη βοήθεια απο την ακροβατική ομάδα των Red Arrows! (Απίστευτη επίδειξη από τα Red Arrows – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Ανάμεσα σ’ ενα πλήθος 5000 ατομων θα βρίσκεται ο πρίγκιπας Χάρι, ο αδελφός του και ο πατέρας τους – ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας- μαζί με την δούκισσα της Κορνουάλης.

Οι Αγωνες έχουν την πλήρη στήριξη της βασιλικής οικογένειας καθώς και του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας. Στις 4 ημερες των αγώνων,και οι εν ενεργεία αλλα και οι απόστρατοι στρατιωτικοί από 14 έθνη θα αγωνιστούν σε εννέα – διαμορφωμένα – αθλήματα.


Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες INVICTUS ειναι από τις ΗΠΑ, τη Δανία, την Εσθονία, τη Γαλλία και την Ιταλία, τον Καναδά, την Ολλανδία, την Αυστραλία, το Αφγανιστάν, τη Γεωργία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Γερμανία.

Ο Χάρι σε ομιλία του για τους αγωνες ομολόγησε οτι ειχε κάποιες «άγρυπνες νύχτες» απο την αγωνία του για τους Αγώνες, αλλά τόνισε ότι είχε ταπεινωθεί από την εμπειρία. Η τελετή έναρξης των αγώνων θα ειναι στις 21.00 ώρα Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΦΩΤΟ: Ο Χάρι σε «αποστολή» στις ΗΠΑ – Μιλά με τραυματίες πολέμου

Στο Αφγανιστάν ο πρίγκιπας Χάρι ως συγκυβερνήτης σε «Απάτσι». Βίντεο

ΒΙΝΤΕΟ: Κολυμπά με καρχαρίες! Στρατιώτης που έχασε τα πόδια του στο Αφγανιστάν

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ! Στρατιώτες «ψυχικά ανάπηροι» από το Α΄Παγκόσμιο!