Ιορδανία: Ο στρατός κατέρριψε ένα drone φορτωμένο με εκρηκτικά από τη Συρία

Ο στρατός στην Ιορδανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα drone φορτωμένο με εκρηκτικά TNT που προσπαθούσε να εισέλθει στον εναέριο χώρο του από τη Συρία.

«Οι συνοριοφύλακες εντόπισαν ένα drone που προσπαθούσε να διασχίσει παράνομα τα σύνορα» από τη Συρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος «καταρρίφθηκε πάνω από το έδαφος της Ιορδανίας».

Η Ιορδανία συχνά ανακοινώνει επιχειρήσεις που στοχεύουν το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών από τη Συρία. Υπογραμμίζει ότι το λαθρεμπόριο έχει γίνει «πιο οργανωμένο» και ότι ένοπλες ομάδες χρησιμοποιούν τώρα drones.

Την περασμένη Κυριακή, ο στρατός είπε ότι κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε από τη Συρία φορτωμένο με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, το δεύτερο τέτοιο περιστατικό σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε μια συνάντηση στη Δαμασκό τον περασμένο μήνα είχαν συνομιλίες για τη συνεργασία κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Η περιφερειακή δέσμευση με την κυβέρνηση του Άσαντ έχει αυξηθεί από την επανεισδοχή της στον Αραβικό Σύνδεσμο τον Μάιο, τερματίζοντας περισσότερο από μια δεκαετία απομόνωσης μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011.

Με πληροφορίες από: Reuters, The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου