ΗΠΑ: Επεισοδιακές διαδηλώσεις υποστήριξης στον Τραμπ με αρκετούς τραυματίες

Για ποιο λόγο διαμαρτύρονταν οι διαδηλωτές.

ΗΠΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν στις ΗΠΑ, οι τέσσερις από τους οποίους σοβαρά από μαχαίρι και ένας από σφαίρα, στη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν χθες, Σάββατο, με αίτημα «άλλα τέσσερα χρόνια» προεδρίας Τραμπ εν μέσω αναπόδεικτων καταγγελιών για «μαζική νοθεία» στις προεδρικές εκλογές περισσότερο από έναν μήνα μετά την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Συμπλοκές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία ανάμεσα σε διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές. Χθες, Σάββατο, το βράδυ, η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) ανακοίνωσε μέσω του Twitter μια σύλληψη για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έπειτα από συγκρούσεις κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου της πολιτείας στην Ολύμπια.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα, τέσσερις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν και νοσηλεύονται «με σοβαρά τραύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταγκ Μπιουκάναν, υπεύθυνος επικοινωνίας των πυροσβεστών και των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, 23 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες άλλες πληροφορίες σχετικά με τους τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση