ΗΠΑ: «Η επιβολή no fly zone πάνω από την Ουκρανία θα μας οδηγήσει σε πόλεμο με τη Ρωσία»

Η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

ΗΠΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή ακόμη και μιας μικρής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τους λεγόμενους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους», για την απομάκρυνση αμάχων από ουκρανικές πόλεις που επλήγησαν από τις ρωσικές δυνάμεις, θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθ’ οδόν προς το Τέξας, η Ψάκι ανέφερε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα απαιτούσε την κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών σε περίπτωση που εισέρχονταν στη συγκεκριμένη ζώνη, ακόμη κι αν αυτή κάλυπτε μια μικρή περιοχή.

«Θα εξακολουθούσαμε να ανησυχούμε μήπως ήταν μια ενέργεια κλιμάκωσης που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι που δεν σκοπεύει να κάνει ο πρόεδρος», σημείωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ.

Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναπτύξει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας και να τα θέσει στη διάθεση των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών. Έτσι, οι ΗΠΑ θα μπορούν να ενισχύσουν την αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας με επιχειρησιακά μαχητικά.

«Παράλληλα, η Πολωνία ζητά από τις ΗΠΑ να μας παράσχει χρησιμοποιημένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητας. Η Πολωνία είναι έτοιμη να τηρήσει τους όρους αγοράς των αεροσκαφών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ