ΗΠΑ: Η Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε νέο «ύποπτο» μπαλόνι πάνω από το Τέξας

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) αναχαίτισε ένα νέο «ύποπτο» μπαλόνι που εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από το Τέξας και πλησίαζε στον Κόλπο του Μεξικού.

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) έστειλε μαχητικά αεροσκάφη, ένα υποστηρικτικό τάνκερ KC-135 και ένα αεροσκάφος προειδοποίησης και ελέγχου E-3 Sentry όταν εντόπισε ένα αντικείμενο στο ραντάρ να κινείται σε ύποπτη τροχιά πάνω από το νότιο Τέξας που πλησίαζε στον Κόλπο του Μεξικού.

Ωστόσο, η υπηρεσία των ΗΠΑ και του Καναδά, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε λίγο αργότερα, υποστήριξε ότι το αντικείμενο αυτό ήταν τελικά ένα «απλό μπαλόνι» και δεν αποτελούσε απειλή.

«Η NORAD εντόπισε μια άγνωστη τροχιά ραντάρ πάνω από το νότιο κεντρικό Τέξας στις 25 Μαρτίου και έστειλε αεροσκάφη για να διερευνήσει οπτικά την κατάσταση. Το αεροσκάφος της NORAD αναγνώρισε ένα μικρό αερομεταφερόμενο αντικείμενο ως πιθανό ‘πολιτικό’ μπαλόνι και εκτίμησε ότι το αντικείμενο δεν αποτελούσε άμεση στρατιωτική απειλή ή απειλούσε την ασφάλεια των πτήσεων. Η Υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί το αντικείμενο και να βρίσκεται σε στενό συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ για να διασφαλίσει τη συνεχή ασφάλεια των πτήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νέο περιστατικό δείχνει πως έχει αλλάξει η στάση της αεράμυνας πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το περιστατικό με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι. Η NORAD έχει ενισχύσει τα ραντάρ της με αποτέλεσμα να βλέπουν περισσότερα αντικείμενα, ακόμα και αυτά που κινούνται αργά και σε μεγάλο υψόμετρο, τα οποία προηγουμένως φιλτράρονταν αυτόματα από τα συστήματα ως μη απειλητικά.

Με πληροφορίες από: The Drive