ΗΠΑ και Κίνα αναστέλλουν για 90 ημέρες μέρος των τελωνειακών δασμών τους

Η αναστολή στους δασμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα πρόκειται να τεθεί σε ισχύ «από σήμερα μέχρι τις 14 Μαΐου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΗΠΑ - Κίνα - Τραμπ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα αναστείλουν για 90 ημέρες ένα μέρος των τιμωρητικών τελωνειακών δασμών που έχουν επιβάλει αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο εναντίον της δεύτερης παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση.

Η αναστολή πρόκειται να τεθεί σε ισχύ «από σήμερα μέχρι τις 14 Μαΐου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Μιλώντας έπειτα από συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους στη Γενεύη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για παύση 90 ημερών στα μέτρα και ότι οι αμοιβαίοι δασμοί θα μειωθούν κατά 115%.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άλμα 3% μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα για την αναστολή για 90 ημέρες της επιβολής των τελωνειακών δασμών.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημείωσε επίσης άλμα 3,34%.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ - Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη: «Εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση που θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν για 3 ώρες με την ιρανική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη