ΗΠΑ: Νέος Υπουργός Άμυνας ο απόστρατος Στρατηγός Λόιντ Όστιν

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, νέος Υπουργός Άμυνας είναι ο στρατηγός εν αποστρατεία Λόιντ Όστιν, έπειτα από την έγκριση που πήρε από την Γερουσία των ΗΠΑ. 

Η Γερουσία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο Λόιντ Όστιν είναι ο νέος Υπουργός  Άμυνας, καθιστώντας τον απόστρατο στρατηγό του Στρατού τον πρώτο Αφροαμερικανό αξιωματούχο που διοικεί το Πεντάγωνο.

Ο διορισμός του Ώστιν εγκρίθηκε παρά τις ανησυχίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών σχετικά με το διορισμό ενός άλλου πρόσφατα συνταξιούχου στρατηγού για να ηγηθεί του Υπουργείου Άμυνας.

Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία υποστήριξαν χθες, Πέμπτη, μία απαλλαγή, με την οποία άνοιξε ο δρόμος στον απόστρατο στρατηγό Λόιντ Όστιν, για να ηγηθεί του αμερικανικού Πενταγώνου, παρά το γεγονός ότι δεν εκπληρώνει την προϋπόθεση της συμπλήρωσης επτά ετών από την αποστρατεία του, που απαιτείται προκειμένου να αναλάβει υπουργικά καθήκοντα.

Ο Λόιντ Όστιν αποστρατεύτηκε του 2016 από το Στρατό των ΗΠΑ και θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα αναλάβει τα καθήκοντα του Αμερικανού υπουργού Άμυνας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την απαλλαγή από την παραπάνω προϋπόθεση για τον Λόιντ, με ψήφους 326 έναντι 78.

Με πληροφορίες από: Politico / Φωτογραφία αρχείου