OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι αρχές περιορίζουν τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών μετά τα μυστηριώδη drones πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ

19/12/2024 - 22:11
ΗΠΑ - drones
Share on FacebookShare on Twitter

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα περιορισμούς στις πτήσεις των drones πάνω από κρίσιμες υποδομές στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, όπου η παρατήρηση αγνώστων μη επανδρωμένων αεροσκαφών μονοπωλεί την επικαιρότητα και προκαλεί ανησυχία από τα τέλη Νοεμβρίου.

«Έπειτα από αίτημα ομοσπονδιακών εταίρων που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) εξέδωσε 22 προσωρινούς περιορισμούς πτήσεων με τους οποίους απαγορεύονται οι πτήσεις drones πάνω από ευαίσθητες υποδομές στο Νιου Τζέρσεϊ», αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Οι περιορισμοί θα ισχύουν έως τη 17η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο της FAA, στον οποίο δεν δίνονται εξηγήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

«Δεν υφίσταται απειλή για τη δημόσια ασφάλεια σχετικά με τα περιστατικά παρατήρησης drones που καταγράφηκαν», επισήμανε εκ νέου σήμερα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Αυτή η απόφαση της FAA εφαρμόζεται προληπτικά, αφότου «εταίροι αναγκαίων υποδομών (…) ζήτησαν να επιβληθούν προσωρινοί περιορισμοί πτήσεων πάνω από τις εγκαταστάσεις τους», διευκρίνισε το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου, χωρίς να κατονομάσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που έχουν γίνει αντιληπτά εδώ και εβδομάδες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, προκάλεσαν την ανησυχία κατοίκων για μια ενδεχόμενη ξένη παρέμβαση και οδήγησαν σε κατηγορίες για συγκάλυψη εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι αρχές, μεταξύ αυτών το Πεντάγωνο και η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία, ενέτειναν τις ανακοινώσεις και παρεμβάσεις προκειμένου να καθησυχάσουν τους φόβους.

Διαβάστε επίσης: Πεντάγωνο: Διαψεύδει τη φημολογία περί ιρανικού πλοίου από το οποίο προήλθαν τα μυστηριώδη drones στο Νιου Τζέρσεϊ

«Δεν έχουμε αναγνωρίσει τίποτα το αφύσικο και δεν εκτιμάμε πως η δραστηριότητα έως σήμερα ενέχει κίνδυνο για την εθνική ή δημόσια ασφάλεια πάνω από τον πολιτικό εναέριο χώρο του Νιου Τζέρσεϊ ή άλλων πολιτειών στο βορειοανατολικό τμήμα», σημείωναν αυτήν την εβδομάδα σε ένα κοινό ανακοινωθέν η FAA, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, το FBI και το Πεντάγωνο.

«Αφότου εξετάσαμε με προσοχή τα τεχνικά δεδομένα και τις πληροφορίες που λάβαμε από πολίτες, εκτιμάμε πως οι παρατηρήσεις που έγιναν έως σήμερα περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό νόμιμων εμπορικών drones, ερασιτεχνικών drones και μη επανδρωμένων αεροσκαφών των δυνάμεων επιβολής της τάξης, όπως και επανδρωμένα αεροσκάφη σταθερών πτερυγίων, ελικόπτερα και αστέρια που θεωρήθηκαν κατά λάθος ως drones», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Τα βίντεο με μυστηριώδη εναέρια φαινόμενα συνεχίζουν να κυκλοφορούν με την παρατήρησή τους να έχει αναφερθεί στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, του Μέριλαντ και της Βιρτζίνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: DRONESUSAFΗΠΑ

Related Posts

Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας – «Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος» λέει η Χαμάς

13/05/2025 - 09:26
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα εν μέσω διαπραγματεύσεων

13/05/2025 - 09:16
Βολιβία
ΚΟΣΜΟΣ

Βολιβία: Ο πρώην Α/ΓΕΕΔ κατηγορείται για «τρομοκρατία» και για «απόπειρα πραξικοπήματος»

13/05/2025 - 09:09

Διαβάστε Επίσης

Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας – «Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος» λέει η Χαμάς

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα εν μέσω διαπραγματεύσεων

Βολιβία: Ο πρώην Α/ΓΕΕΔ κατηγορείται για «τρομοκρατία» και για «απόπειρα πραξικοπήματος»

Λιβύη: Σφοδρές συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη μετά τη δολοφονία διοικητή πολιτοφυλακής [vids]

Αντίστροφη μέτρηση για την παραλαβή των Black Hawk – Έως τα τέλη του 2027 και τα 35 ελικόπτερα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1821 η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της Τριπολιτσάς

Φιντάν για τη διάλυση του PKK: «Θα παρακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία

Top News

Eurovision 2025: Τα φαβορί του α' ημιτελικού - Εσθονία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία και Ελβετία στη 10άδα του τελικού

Η Χάλι Μπέρι ανέβασε βίντεο στο οποίο ποζάρει ημίγυμνη με τον σύντροφό της στο κρεβάτι: Διαφήμισαν λιπαντικό τζελ

Τατιάνα Στεφανίδου: «Με έχουν απειλήσει πολλές φορές, έχουν έρθει και έξω από το σπίτι μου»

Υγρό ιταλικό κέικ με ολόκληρα μανταρίνια χωρίς γλουτένη και λακτόζη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert