ΗΠΑ: Πύραυλος από το Ιράν κατέρριψε κατά λάθος το μοιραίο Boeing

Η μοιραία πτήση με προορισμό το Κίεβο χτυπήθηκε από σύστημα πυραυλικής αεράμυνας του Ιράν, σύμφωνα με αξιωματικό του Πενταγώνου.

Μια ασύλληπτη αεροπορική τραγωδία που λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ… “Η ουκρανική πτήση που συνετρίβη έξω από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα”.

Αυτό αναφέρει ένας αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου, αλλά κι ένας αξιωματούχος των Ιρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Πριν από μερικές ώρες ήρθε στο φως και η πρώτη έκθεση των Ιρανών ερευνητών για την αεροπορική τραγωδία με τους 176 νεκρούς. Το Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines έπιασε φωτιά στον αέρα, υποστηρίζει το Ιράν την ώρα που η Ουκρανία άφηνε να εννοηθεί η πιθανότητα πυραυλικής κατάρριψης!

Η στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου (λίγες ώρες μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ) «τροφοδοτεί» ακόμη και τα σενάρια κατάρριψης.

Το θρίλερ καλά κρατεί σχεδόν 24 ώρες μετά την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία.

Την ώρα που έρχονται στο φως τα όσα αναφέρει η πρώτη έκθεση του Ιράν για την αεροπορική τραγωδία στην Τεχεράνη, ένα νέο video σοκ προκαλεί τρόμο. Κάμερα ασφαλείας φέρεται να έχει καταγράψει, από άλλη γωνία, τη στιγμή της συντριβής του Boeing.

Η ώρα στο video είναι 06:19, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου με προορισμό το Κίεβο. Η κάμερα ασφαλείας φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο σημείου όπου συνετρίβη το Boeing, αφού ξαφνικά δημιουργείται μια δυνατή λάμψη και φλεγόμενα κομμάτια πετιούνται παντού!

Από χθες… οι φήμες

Εικόνες που έκαναν τον γύρο του ίντερνετ χθες, Τετάρτη 08.01.2020, έδειχναν ένα αντικείμενο που έμοιαζε με κομμάτι ενός πυραύλου Tor M-1 ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Δείτε την εικόνα

Παίρνει θέση ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η φονική συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει ένα φοβερό αίσθημα σχετικά με το αεροπλάνο που κατέπεσε, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη.

«Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιο λάθος» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από: Newsweek