ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη νόμιμη άμυνα της Ταϊβάν

Το τελευταίο διάστημα η Κίνα με συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν δείχνει να «σφίγγει τον κλοιό»

Ταϊβάν - USS Benfold

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι η δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Ταϊβάν παραμένει «σταθερά ενεργή» καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του νησιού και της Κίνας.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη νόμιμη άμυνα της Ταϊβάν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ψάκι.

Το τελευταίο διάστημα η Κίνα με συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν δείχνει να «σφίγγει τον κλοιό», με τον Πρόεδρο της Κίνας να δηλώνει πως η «επανένωση» θα γίνει νομοτελειακά, ενώ κάλεσε τις άλλες δυνάμεις να απόσχουν από κάθε εμπλοκή.

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την εθνική μας άμυνα και να δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν μπορεί να αναγκάσει την Ταϊβάν να πάρει τον δρόμο που έχει χαράξει για μας η Κίνα», τόνισε αντιθέτως η Πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουεν σε ομιλία της για την εθνική εορτή της Ταϊβάν.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση