ΗΠΑ: Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί νεκροί από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τους θανάτους τουλάχιστον 22 Αμερικανών πολιτών», τόνισε ο εκπρόσωπος. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 14 Αμερικανούς νεκρούς.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στο Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι συνομίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου. Η σημερινή συνομιλία ήταν η τέταρτη μεταξύ των δύο ηγετών τις τελευταίες μέρες.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι του ώστε να φτάσει αύριο στο Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν εμπλοκή τρίτων στο Ισραήλ 

Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν καμιά ένδειξη για χώρες ή πρόσθετους παράγοντες που επιδιώκουν να εμπλακούν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Τσαρλς Κ. Μπράουν, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Δεν έχω δει καμιά ένδειξη για πρόσθετους παράγοντες που θα μπορούσαν να στρατολογηθούν», δήλωσε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή αμερικανικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη να προσεγγίσουν τις ισραηλινές ακτές και ενίσχυσε τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Η θέση αυτή έχει επίσης αποτρεπτική ισχύ, εξήγησε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου. «Δεν είναι μόνο για να στηρίξουμε το Ισραήλ αλλά και για να έχουμε μια αποτρεπτική ισχύ», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν, επίσης παρών σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε από την πλευρά του την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν.

«Προς οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε οργάνωση, οποιονδήποτε που θα σκεφθεί να αντλήσει οφέλη από την τραγωδία στο Ισραήλ για να προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση ή να χυθεί περισσότερο αίμα, έχουμε να πούμε μόνο αυτό: μην το κάνετε», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Επίσης, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ τόνισε ότι η βοήθεια που δίδεται στο Ισραήλ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς δεν θα εμποδίσει την υποστήριξη στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters