USAF: «Δείχνει τα δόντια» της στην τεράστια άσκηση Northern Lightning [pic]

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) επιδεικνύει για άλλη μια φορά τη δύναμη της, φέρνοντας στο φως φωτογραφίες από τα μαχητικά αεροσκάφη στη βάση του Wisconsin. Μόνο αυτή η βάση διαθέτει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη από ότι ολόκληρα κράτη. 

Η εικόνα που δημοσιεύτηκε από τη USAF δείχνει την δύναμη αέρος της στρατιωτικής βάσης στο Volk Field του Wisconsin κατά τη διάρκεια της άσκησης Northern Lightning.

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ διαθέτει σε μία μόνο βάση της, περισσότερα μαχητικά από ότι άλλες χώρες διαθέτουν σε όλο τους τον στόλο.  Συνολικά, υπάρχουν 46 μαχητικά αεροσκάφη έτοιμα για πτήση.

Ο πλήρης κατάλογος περιλαμβάνει:

Η εικόνα τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης Northern Lightning. Δείτε μερικές άλλες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα μαχητικά:

Η μεγάλη διακλαδική άσκηση Northern Lightning 2018-2 πραγματοποιήθηκε στο Φολκ Φιλντ του Γουισκόνσιν μεταξύ 20 και 31 Αυγούστου 2018.

Οι συμμετέχοντες διεξήγαγαν πολλαπλές αποστολές, μεταξύ των οποίων επιθετικές αντιαεροπορικές επιχειρήσεις, (OCA), καταστολή / καταστροφή εχθρικής αεράμυνας (SEAD / DEAD) και εγγύς υποστήριξη (CAS).

Η περσινή Northern Lightning ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχές που έχει διεξαχθεί ποτέ. Περίπου 75 μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν με πτήσεις 50+ αεροσκαφών δύο φορές την ημέρα.

Δείτε βίντεο από την άσκηση:

Πηγή: The Drive