ΗΠΑ: Υποστηρίζουμε σθενάρα το σχήμα «3+1» με Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ [pics]

Το μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποστηρίζουν σθεναρά τον μηχανισμό συνεργασίας «3+1», ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, εξέπεμψε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ευχαριστώντας τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου. Υπενθυμίζεται, ότι λίγη ώρα μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό.

Συζήτησαν τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς, ενώ επίσης είχαν μία παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται επίσης ότι η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε χθες και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, με θέμα συζήτησης την ευρεία συνεργασία των δύο χωρών στον εξοπλιστικό τομέα και οι δυνατότητες περαιτέρω ενισχύσεώς της με, αμοιβαίως επωφελή, εξοπλιστικά προγράμματα.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η σημασία παροχής κάθε δυνατής υποστήριξης προς τη χώρα, και προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της. Όσον αφορά την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιώτοπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα προωθεί, ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, διμερείς και τριμερείς συνεργασίες, με χώρες της ευρύτερης περιοχής, καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, τις παραβατικές και αποσταθεροποιητικές συμπεριφορές και υποστηρίζει την ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Twitter