«Ιπτάμενο Κρεμλίνο»: Το πανίσχυρο αεροσκάφος του Πούτιν «σχεδιασμένο» για πυρηνικό πόλεμο πετά πάνω από την Μόσχα [vid]

Το ειδικό αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου «Doomsday» του Βλαντιμίρ Πούτιν – το Ilyushin Il-80, γνωστό και ως  «Ιπτάμενο Κρεμλίνο»- έχει εντοπιστεί να πετά γύρω από τη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στη Δύση ότι η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση.

Πλάνα από τους ουρανούς πάνω από τη Μόσχα δείχνουν το Ilyushin Il-80 να περνά χαμηλά πάνω από τα περίχωρα της πόλης. Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν  ότι το αεροσκάφος θα εκτελούσε χαμηλή πτήση κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης της Δευτέρας στην Κόκκινη Πλατεία και ότι τώρα υποβάλλεται σε «πρόβες» για την «παράσταση».

Το τεράστιο αεροσκάφος της σοβιετικής εποχής «Ιπτάμενο Κρεμλίνο» δεν έχει εμφανιστεί σε εορτασμό της Ημέρας της Νίκης από το 2010 και ορισμένοι λένε ότι η επιστροφή του είναι μια ένδειξη ότι ο Πούτιν σκοπεύει να στείλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα στη Δύση.  

«Πυρετώδεις» προετοιμασίες για την Ημέρα της Νίκης 

Δύο MiG-29 θα συνοδεύουν το Il-80 Maxdome καθώς θα πετά χαμηλά πάνω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν και τα στρατηγικά πυραυλικά αεροσκάφη Tu-95MS και Tu-160 «White Swan», δίνοντας έμφαση στην πυρηνική ετοιμότητα της Ρωσίας.

Θα υπάρχει επίσης ένα μαχητικό Su-57 πέμπτης γενιάς και βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MiG-29SMT θα πετάξουν με τη μορφή του γράμματος «Ζ» για να υποστηρίξουν τις ρωσικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Το πρόσφατο βίντεο με το «Ιπτάμενο Κρεμλίνο» έρχεται μετά από πολυάριθμες απειλές από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «δεν θα καυχιέται για τα πυρηνικά όπλα, αλλά θα τα χρησιμοποιήσει» εάν χρειαστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, η κρατική τηλεόραση του Κρεμλίνου προειδοποίησε ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι «πιθανός», προσθέτοντας ότι «όλοι πεθαίνουμε κάποια μέρα».

Το Il-80 Maxdome προορίζεται να χρησιμεύσει ως «Κρεμλίνο στον ουρανό» σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης και μπορεί επίσης να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στον αέρα. Ο Πούτιν θα είναι σε θέση να εκδίδει εντολές πυρηνικής επίθεσης στις δυνάμεις του από ένα αερομεταφερόμενο διοικητήριο.

Τα αεροπλάνα έχουν προγραμματιστεί να αντικατασταθούν από πιο εξελιγμένα Ilyushin 96-400M, τα οποία θα παρέχουν στον Ρώσο ηγέτη μεγαλύτερη ευκολία να επιβλέπει στρατεύματα και πυραύλους κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής καταστροφής.

Πέρυσι αναφέρθηκε ότι η Ρωσία αναπτύσσει δύο νέα αεροσκάφη που ονομάζονται Doomsday για να μεταφέρουν ανώτερους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες της χώρας σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times Φωτογραφία: Wikipedia