Ιράκ: Αμερικανικό F-15 κατέρριψε ιρανικό drone – Nεκρός αμερικανός στρατιώτης από ιρανική επίθεση

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε το μαχητικό αεροσκάφος της F-15 για να καταρρίψει ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Mohajer-6 που φέρεται να κατευθυνόταν προς μία βάση του αμερικανικού στρατού στο Ερμπίλ του Ιράκ, σύμφωνα με αναφορές του CNN.

Οι ΗΠΑ σήκωσαν το ισχυρό μαχητικό αεροσκάφος αφού παρακολούθησαν έναν τεράστιο αριθμό ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς που κατευθύνονταν προς τις κουρδικές θέσεις στο Ιράκ.

«Περίπου στις 2:10 μ.μ. τοπική ώρα, οι αμερικανικές δυνάμεις, με ένα αεροσκάφος F-15 κατέρριψαν ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Mohajer-6 που κατευθυνόταν προς την κατεύθυνση του Ερμπίλ καθώς φαινόταν ως απειλή για τις δυνάμεις της USCENTCOM στην περιοχή», ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ για τη στρατιωτική παρουσία στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, τουλάχιστον δέκα ιρανικά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα Shahed-136 έχουν καταρριφθεί στην Ουκρανία.

Νεκρός Αμερικανός στρατιώτης από ιρανική πυραυλική επίθεση

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε από ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον θέσεων αντιφρονούντων στο Ιρακινό Κουρδιστάν την Τετάρτη.

Ο Πατέλ είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Χθες η Ουάσινγκτον διαβεβαίωσε ότι κανένας Αμερικανός αξιωματούχος ή στρατιώτης δεν σκοτώθηκε από το πλήγμα αυτό.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times / Φωτογραφία αρχείου