Ιράκ: Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από επίθεση σε στρατιωτική βάση [vid]

Οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο Ιράκ «απάντησαν» σε μια επίθεση που σημειώθηκε εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης, κατά την οποία «τραυματίστηκαν ελαφρά» μέλη του προσωπικού τους, ανέφερε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις απάντησαν, σε αυτοάμυνα, εναντίον εκείνων που πραγματοποίησαν την επίθεση» είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ, στα δυτικά της Βαγδάτης, στον τομέα του Άμπου Γράιμπ.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε πόσοι είναι οι τραυματίες, είπε όμως ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις υποδομές της βάσης. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Ισλαμική Αντίσταση» και έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο όπως υποστηρίζουν δείχνει την στιγμή της επίθεσης κατά της αμερικανικής βάσης.

Δεκάδες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους έχουν σημειωθεί στη Συρία και το Ιράκ, κατά αμερικανικών βάσεων, ειδικότερα από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί και άλλοι 1.000 στρατιωτικοί από χώρες-μέλη του διεθνούς συνασπισμού σταθμεύουν σήμερα σε τρεις βάσεις των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters