Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης [vids]

«Οι ΗΠΑ δεν εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ», αναφέρει ανάρτηση της CENTCOM στην πλατφόρμα X.

Onalert Newsroom
Ιράκ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φιλοϊρανική πολιτοφυλακή Χασντ ας Σααμπί («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), η οποία έχει ενταχθεί στον στρατό του Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 20/4/2024 ότι ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε διοικητήριό της, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

Ένας μαχητής σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε πως η βάση στο Ιράκ έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης, ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος την εξαπέλυσε.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) αρνήθηκε κάθε εμπλοκή.

«Ενημερωθήκαμε για αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Αυτές οι αναφορές δεν είναι αληθείς. Οι ΗΠΑ δεν εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ», αναφέρει ανάρτηση της CENTCOM στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, διαβεβαίωσε πως δεν ευθύνεται το Ισραήλ.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πλοίο που «ενοχοποιήθηκε» για την καταστροφή στο υποθαλάσσιο καλώδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Ποινές φυλάκισης σε Ρώσο και Αζέρο για τη δολιοφθορά υποθαλάσσιων καλωδίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ελσίνκι διέταξε τους δύο καταδικασθέντες να καταβάλουν από κοινού 1,9 εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά στις υποθαλάσσιες υποδομές