OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νεκρός και άλλος διαδηλωτής από πυρά αστυνομικών [pics]

26/11/2019 - 16:49
Ιράκ
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας διαδηλωτής ακόμα έπεσε νεκρός σήμερα στη Βαγδάτη από σφαίρες καλυμμένες με καουτσούκ των αστυνομικών, με το χάος στην χώρα να συνεχίζεται.

Περίπου 20 διαδηλωτές τραυματίστηκαν επίσης στο ίδιο μέρος, γύρω από την γέφυρα Αλ Αχράρ, η οποία έχει καλυφθεί από ένα σύννεφο που έχει σχηματιστεί από τα δακρυγόνα.

Η γέφυρα αυτή βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, το επίκεντρο του αυθόρμητου κινήματος αμφισβήτησης που ξέσπασε πριν από δύο μήνες στο Ιράκ και είναι το πρώτο μετά την εποχή του Σαντάμ Χουσέιν.

Την ίδια ώρα δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και σε πολλές πόλεις στο νότιο Ιράκ, το οποίο έχει παραλύσει από τους διαδηλωτές που έχουν εδώ και καιρό αποκλείσει δημόσια κτίρια και δρόμους με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP.

Περίπου 350 νεκροί

Αυτό που άλλαξε την σημερινή ημέρα είναι ότι τα βίαια επεισόδια που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 350 ανθρώπους μέσα σε δύο μήνες επεκτάθηκαν τώρα και σε άλλες πόλεις, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν είχε εκδηλωθεί κίνημα αμφισβήτησης, όπως επίσης ότι αυτά σημειώνονται και κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ μέχρι τώρα σημειώνονταν μόνον νύχτα.

Στην Αλ Χίλα, νότια της Βαγδάτης και στην Ντιουανίγια, πιο νότια ακόμη, οι διαδηλώσεις που γίνονταν εδώ και δύο μήνες είχαν μαζική συμμετοχή και γινόντουσαν πάντα ειρηνικά.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ξέσπασαν για πρώτη φορά επεισόδια βίας και στην Αλ Χίλα όπου 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν από δακρυγόνα, σύμφωνα με γιατρούς.

Στην Ντουανίγια, αιχμή του δόρατος του κινήματος ειρηνικής πολιτικής ανυπακοής, οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά για ακριβώς έναν μήνα.

Σήμερα ωστόσο και εκεί οι διαδηλωτές απέκλεισαν καίγοντας λάστιχα την πρόσβαση σε έναν από τους τρεις ηλεκτρικούς σταθμούς της επαρχίας, όπως επίσης και γέφυρες και τους δρόμους που οδηγούν προς την Νατζάφ στα δυτικά και την Σαμάουα στα νότια. Η αστυνομία προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους το άνοιγμα των αρτηριών αυτών, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Συγκρούσεις και μολότοφ

Την ίδια ώρα στην Κερμπάλα, διαδηλωτές, που κάνουν χρήση κοκτέιλ Μολότοφ, και αστυνομικοί εξακολουθούν να συγκρούονται έπειτα από άλλη μια νύχτα ιδιαίτερα έντονων επεισοδίων βίας, μεταδίδει άλλος ανταποκριτής του AFP.

Μέχρι στιγμής βίαια επεισόδια σημειώνονταν μόνον κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ιερή αυτή πόλη των σιιτών, αλλά σήμερα συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της ημέρας, επισημαίνει το AFP.

Επίσης στην επαρχία Ζι Καρ, οι πιο σημαντικές οδικές αρτηρίες είναι αποκλεισμένες, κυρίως αυτές που οδηγούν στις τρεις περιοχές με τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου –Γκάραφ, Νασιρίγια και Σούμπα–, μετέδωσε άλλος ανταποκριτής του AFP, επισημαίνοντας ότι η παραγωγή τους –200.000 βαρέλια αργού ημερησίως– δεν έχει διακοπεί.

Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας, 13 αστυνομικοί που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία της Γκάραφ τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις.

Παράλληλα στο Κουτ, την Νατζάφ, την Αμάρα και την Βασόρα, οι δράσεις πολιτικής ανυπακοής εξακολουθούν να παραλύουν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει αναφερθεί κάποιο επεισόδιο βίας, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP που βρίσκονται εκεί.

Οι διαδηλωτές στο Ιράκ ζητούν αλλαγή του συστήματος και της άρχουσας τάξης τους, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητα. Επίσης στρέφονται κατά του γειτονικού τους Ιράν, το οποίο κατηγορούν ότι δρα παρασκηνιακά στη χώρα τους.

Tags: ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΠΕΙΣΟΔΙΑΙΡΑΚΝΕΚΡΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

09/05/2026 - 16:15
Στενά το Ορμούζ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

09/05/2026 - 13:30
SOUTHCOM - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

09/05/2026 - 13:26

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Πληροφορίες για ατύχημα του τραγουδιστή στο σπίτι του - «Χτύπησε στο κεφάλι»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Γη της ελιάς - spoiler: Αγωνία για την υγεία του Στάθη - Οι εξετάσεις που ταράζουν τον Στέφανο

Σοφία Αρβανίτη: Δεν ήθελα να καταλήξω στη φυλακή, δούλεψα και με κάποια ονόματα της «εθνικής οδού»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert