Ιράν: 103 οι νεκροί από τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο κοιμητήριο του Κερμάν – Εκατοντάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 141 τραυματίστηκαν σήμερα στη διπλή έκρηξη, την οποία χαρακτήρισαν «τρομοκρατική» Ιρανοί αξιωματούχοι, που σημειώθηκε στην πόλη Κερμάν στο Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2020, μετέδωσε ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανέβηκε στους 103, καθώς υπήρξαν άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους», μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, προσθέτοντας πως ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο συγκεκριμένο νεκροταφείο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Σουλεϊμανί, με αφορμή την επέτειο τεσσάρων ετών από την δολοφονία του από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις με αεροπορικό πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιανουαρίου του 2020, ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, αρχιτέκτονας της ιρανικής στρατηγικής στη Μέση Ανατολή, σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στη Βαγδάτη, έπειτα από επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ Ιρακινών φιλοϊρανών διαδηλωτών.

Συλληπητήρια από τον Ερντογάν

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Κερμάν του Ιράν. Ο Θεός να ελεήσει όσους έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον φιλικό και αδελφό ιρανικό λαό», γράφει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter).

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters