Ιράν: «Αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε με πύραυλο τη Χάιφα χωρίς δισταγμό», λέει ο υπαρχηγός του IRGC

Το Ιράν θα μπορούσε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο στη Χάιφα «χωρίς δισταγμό», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) Αλί Φαντάβι το πρωί της Δευτέρας, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο το ενδεχόμενο μιας απευθείας πολεμικής σύρραξης της Ισλαμικής Δημοκρατίας με το Ισραήλ.

Ο Φαντάβι, ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, είπε ότι «αν χρειαστεί και [η διαταγή δοθεί]», το Ιράν θα χτυπήσει τη βόρεια πόλη του Ισραήλ «χωρίς δισταγμό», αναφέρει η Jerusalem Post.

Ο Φαντάβι, μιλώντας σε Ιρανούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, ρωτήθηκε για το εάν το Ιράν προτίθεται να αναλάβει άμεση δράση κατά του Ισραήλ και – πάντα κατά την Jerusalem Post – απάντησε : «Μερικοί νέοι από εσάς θεωρούν ότι η πρακτική δράση είναι ένας άμεσος πύραυλος προς τη Χάιφα. Φυσικά, εάν είναι απαραίτητο, αυτό θα γίνει και θα γίνει χωρίς δισταγμό».

Υποστήριξε επίσης ότι ο IDF λέει ψέματα για το επιτυχές ποσοστό αναχαίτισης του Iron Dome, υποστηρίζοντας ότι είναι μόλις 30%.

«Η Αμερική δημιούργησε το Ισραήλ για την ασφάλειά της και αν αισθάνεται ανασφάλεια, θα το θυσιάσει εύκολα», πρόσθεσε ο Φαντάβι.

Πηγή: Jerusalem Post