Ιράν: Αντάρτες σκότωσαν τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας

Τρία μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν «από ένοπλους αντάρτες» στην περιοχή Σαραβάν της επαρχίας του Σιστάν-Βελουχιστάν η οποία βρίσκεται στη μεθόριο με το Πακιστάν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο. «Ένοπλοι αντάρτες κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας και όταν τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πήγαν εκεί τους σκότωσαν εν ψυχρώ», δήλωσε ο στρατηγός Χοσέιν Ραχίμι επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της επαρχίας.

Η επαρχία του Σιστάν-Βελουχιστάν όπου διαβιεί μια μεγάλη σουνιτική κοινότητα σε μια χώρα με κατεξοχήν σιιτική πλειοψηφία, είναι τακτικά θέατρο επιθέσεων από εξτρεμιστικές ομάδες σουνιτών αλλά και από εμπόρους ναρκωτικών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ένας ιρανός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από αντάρτες οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα στην περιοχή Σαραράν σύμφωνα με ιρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους. Όπως ανέφεραν οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας οι αντάρτες που ήταν μέλη της οργάνωσης Στρατός της Δικαιοσύνης (Jaish-ul Adl) υπέστησαν «βαριές απώλειες» και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς το Πακιστάν.

Η ίδια εξτρεμιστική οργάνωση απήγαγε τον περασμένο Φεβρουάριο πέντε ιρανούς στρατιώτες. Τους τέσσερις απελευθέρωσε τον Απρίλιο αλλά η τύχη του πέμπτου στρατιώτη παραμένει άγνωστη. Οι Φρουροί της Επανάστασης η επίλεκτη ομάδα ασφαλείας του Ιράν είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των συνόρων με το Πακιστάν για να αποτραπεί η απόπειρα διείσδυσης τζιχαντιστών ή άλλων μελών εξτρεμιστικών ομάδων.