Ιράν: Δεν θα υποχωρήσουμε στις πιέσεις των ΗΠΑ

Ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σέγιεντ Αλί Χαμενεί κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο του Ιράν, προέβη σε δηλώσεις κατά των ΗΠΑ για την επίθεσή τους κατά των αρχών του ιρανικού έθνους και παράλληλα δεν ενέκρινε νομοσχέδιο το οποιο θα υποχρέωνε την Τεχεράνη να χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες.

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί εξέφρασε τη λύπη του για τη στρατιωτική επίθεση που προκάλεσε η Σαουδική Αραβία για να καταλάβει το λιμάνι της Λιβύης, λέγοντας ότι η επίθεση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ είναι ένας ακόμη δείκτης της κακής φύσης των συγκεκριμένων δυνάμεων.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι «αιματηρές» και «εγκληματικές» επιθέσεις εναντίον της Hudaydah από αρκετές χώρες που διαθέτουν προηγμένα όπλα και με στόχο την απομάκρυνση του λαού της Υεμένης από τον έλεγχο ενός ζωτικού θαλάσσιου λιμένα «είναι ένα άλλο παράδειγμα της κακής φύσης του κόσμου. Ο ηγέτης έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο του Ιράν Majlis (Κοινοβούλιο) Ali Larijani και ορισμένους βουλευτές στην Τεχεράνη.

Στη συνέχεια, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεί δεν ενέκρινε νομοσχέδιο για παύση της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το νομοσχέδιο που παρεμποδίστηκε από τον Χαμενεΐ ήταν ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ένταξης του Ιράν στη διεθνή ομάδα χρηματοοικονομικής δράσης για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες – η Τεχεράνη, ωστόσο, απαίτησε να προετοιμαστεί ένα σχέδιο αντικατάστασης.

Ο Ανώτατος ηγέτης ζήτησε από το κοινοβούλιο να μην συμμετάσχει στις διεθνείς συμβάσεις και τη συμφωνία επιλέγοντας ένα ανεξάρτητο εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της παράνομης οικονομικής δραστηριότητας.

«Δεν χρειάζεται να εγκρίνουμε συνθήκες, οι οποίες έχουν προβλήματα, για τις θετικές τους πτυχές», δήλωσε ο Χαμενεΐ, καλώντας το κοινοβούλιο να εγκρίνει τους εσωτερικούς νόμους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τρομοκρατίας.

Ο ηγέτης επισήμανε επίσης την αμερικανική πολιτική διαχωρισμού των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους και επέκρινε τον οδυνηρό χαρακτήρα της πρακτικής.

«Οι Αμερικανοί, πραγματοποιούν τον διαχωρισμό με πρωτοφανή κακομεταχείριση», σημειώνει ο ηγέτης.

«Το Ιράν δεν θα υποκύψει στις τακτικές ντροπής»

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ ανέφερε: «Αυτοί οι εχθροί της ανθρωπότητας διάκεινται εχθρικά εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας λόγω της σταθερότητας και της ισότητας του λαού του Ιράν».

«Αλλά με τη θεία χάρη και με εγχώρια αποφασιστικότητα, το ιρανικό έθνος θα νικήσει εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων εχθρών», ισχυρίστηκε ο ηγέτης.

Τέλος, ο ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι σήμερα η χώρα είναι υπερήφανη για την συνεχώς αυξανόμενη δύναμη, τα επιστημονικά του επιτεύγματα και τη διεθνή παρουσία του και έχει προχωρήσει πολύ από την έναρξη της Ισλαμικής Επανάστασης.

Πηγή: ABNA