Ιράν: Έστειλε «τελεσίγραφο» στο Ισραήλ για την μεταφορά πετρελαίου και το Πολεμικό Ναυτικό

Μετά τις απειλές του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νετανιάχου, πως θα θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, για να εμποδίσει τις ενέργειες του Ιράν και την μεταφορά ιρανικού πετρελαίου μέσω θαλάσσης, η Τεχεράνη απάντησε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας, Αμίρ Χαταμί, σε περίπτωση που το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ επιχειρήσει να εμποδίσει τις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου, η Τεχεράνη θα απαντήσει δυναμικά.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ισραηλινές ενέργειες θα μπορούσαν να θεωρηθούν «πειρατία» εάν το ναυτικό του κινηθεί εναντίον του Ιράν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο IRNA.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να μπλοκάρουν την μεταφορά ιρανικού πετρελαίου στο εξωτερικό.

Απείλησε μάλιστα να αναπτύξει δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ προκειμένου να σταματήσει τυχόν προσπάθειες του Ιράν να μεταφέρει παράνομα πετρέλαιο μέσω θαλάσσης για να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Νετανιάχου δεν διευκρίνισε πως ακριβώς το ναυτικό θα μπορούσε να παρέμβει, εάν δηλαδή αναφέρεται σε ένοπλη επιχείρηση.

Πηγή: Sputnik  / Φωτογραφία Sputnik