Ιράν: «Η εκκωφαντική σιωπή της διεθνούς κοινότητας ενθαρρύνει την ισραηλινή επιθετικότητα»

Το Ιράν, δια στόματος του εκπροσώπου του Υπουργίου Εξωτερικών του, καταφέρθηκε εναντίον πάντων, κατηγορόντας το Ισραήλ και την διεθνή κοινότητα για την στάση τους στην Συρία.

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «επινοεί προσχήματα» για να καταφέρει πλήγματα στο συριακό έδαφος, την επομένη των ισραηλινών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν εναντίον φερόμενων ιρανικών και συριακών στόχων στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, «καταδίκασε αυστηρά τις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος». Την Πέμπτη το Ισραήλ ανακοίνωσε πως έπληξε «ιρανικές» θέσεις στη Συρία ως απάντηση σε επιθέσεις του Ιράν στο τμήμα του συριακού Γκολάν που έχει υπό την κατοχή του.

Το Ιράν υποστήριξε το δικαίωμα της Συρίας να υπερασπιστεί τα εδάφη της κατά της επιθετικότητας του Ισραήλ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση στην Τεχεράνη.

Παράλληλα, κατηγόρησε την διεθνή κοινότητα ότι παραμένει σιωπηλή για τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του περιφερειακού συμμάχου της Τεχεράνης.

“Το Ιράν καταδικάζει δυναμικά τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Συρίας. Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας ενθαρρύνει την επιθετικότητα του Ισραήλ. Η Συρία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Κασεμί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.