Ιράν: Οι ΗΠΑ ευθύνονται!

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για τη ζωή των 48 ιρανών προσκυνητών που απήχθησαν το Σάββατο στη Δαμασκό, μετά την ανακοίνωση των σύρων ανταρτών για το θάνατο τριών μεταξύ των Ιρανών σε βομβαρδισμό. Tο επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε οτι ένα διπλωματικό έγγραφο δόθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν.
«Σε αυτό το διπλωματικό έγγραφο αναφέρεται ότι λαμβάνοντας υπόψη την απροκάλυπτη υποστήριξη των ΗΠΑ στις τρομοκρατικές οργανώσεις και την αποστολή όπλων στη Συρία, οι ΗΠΑ ευθύνονται για τη ζωή των 48 ιρανών προσκυνητών που απήχθησαν στη Δαμασκό», δήλωσε ο ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμιρ-Αμπντολαχιάν, μετέδωσε το IRNA. »Αναμέναμε από τις χώρες που κατά κάποιο τρόπο είναι υπεύθυνες για τις εξελίξεις στη Συρία, να λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας των ιρανών προσκυνητών και της επιστροφή τους στο Ιράν» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Τεχεράνη είχε ζητήσει από το Σάββατο από την Τουρκία και το Κατάρ να παρέμβουν για την απελευθέρωση των ιρανών πολιτών.

Ένα απόσπασμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή των 48 Ιρανών, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι τρεις μεταξύ των απαχθέντων σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό των καθεστωτικών δυνάμεων στην επαρχία της Δαμασκού.

Οι μαχητές της «ταξιαρχίας Αλ-Μπάρα» δημοσίευσαν την πληροφορία σε «έκτακτο ανακοινωθέν» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook υπογραμμίζοντας ότι οι όμηροι είναι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων που προστατεύει το ισλαμικό καθεστώς και όχι προσκυνητές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλι Λαριτζανί κατηγόρησε τις «ΗΠΑ και ορισμένες χώρες της περιοχής ότι ευθύνονται για τη δολοφονία των ιρανών προσκυνητών», σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των φοιτητών ISNA. «Θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση τη δεδομένη στιγμή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις στο πόλεμο της Συρίας. Άρθρο-ανάλυση


Ιράν:»μην εξοπλίζεται τους εξεγερμένους στη Συρία,παίζετε με τη φωτιά»