Ιράν: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την επίθεση στο Ισραήλ – Βρετανικά και αμερικανικά μαχητικά κατέρριψαν πάνω από 100 drones

Ένας Ισραηλινός αμυντικός αξιωματούχος δήλωσε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν έχουν ήδη αναχαιτιστεί έξω από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Τα drones καταρρίφθηκαν από βρετανικά και μαχητικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι είχε εντοπίσει περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ. Επίσης, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες μιλούν για πτώση δύο βαλλισιτικών πυραύλων, ο ένας στο έδαφος της Ιορδανίας και ο άλλος στο έδαφος του Ιράκ.

Ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν πριν λίγη ώρα ότι εκτοξεύθηκαν και βαλλιστικοί πύραυλοι κατά του Ισραήλ, και ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Πριν από λίγη ώρα, το Ιράν εξέδωσε την πρώτη του επίσημη ανακοίνωση για την επίθεση κατά του Ισράήλ, μέσω του ΟΗΕ.

Η μόνιμη ιρανικά αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Διεξήχθη βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη νόμιμη άμυνα, η στρατιωτική δράση του Ιράν ως απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή. Είναι μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από το οποίο οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ!

Πηγή: Times of Israel