Το Ισραήλ δεν μπορεί να «χτυπήσει» το Ιράν από το Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τη βάση που χρησιμοποιεί για μια αεροπορική επιδρομή κατά του Ιράν, δήλωσε ο πρέσβης της χώρας στο Πακιστάν

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην πακιστανική εφημερίδα The News International, ο Dashgin Shikrov δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει έξω από τη σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, παρά την εγγύτητα της χώρας με το Ιράν και τους στενούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Την Κυριακή, το Reuters είχε μεταδώσει επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχοι ότι το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν αναζητούν τρόπους για να χρησιμοποιηθούν οι βάσεις για την επίθεση.

Μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν αντιμετωπίζει δυσκολίες από τις μεγάλες αποστάσεις πτήσης που απαιτούν ανεφοδιασμό. Το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται κοντά στα βόρεια σύνορα του Ιράν και αυτό το καθιστά μια ιδανική “πλατφόρμα¨ για την έναρξη αεροπορικών βομβαρδισμών.

Ωατόσο εκπρόσωπος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα δεν θα εμπλακεί σε μια σύγκρουση με το Ιράν.