Ιράν: «Οι ΗΠΑ επιβάλλονται πλέον μόνο με κυρώσεις »

Αντέδρασε με σκληρές δηλώσεις η Τεχεράνη, έπειτα από τις αναφορές για τις αμερικανικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στο Ιράν από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.

Οι αναφορές του εκπροσώπου του ιρανικού Yπουργείου Εξωτρικών Μπαχράμ Κουασέμι έρχονται πριν τεθούν σε ισχύ στις 5 Νοεμβρίου οι αμερικανικές κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Yπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κουασέμι δήλωσε στο IRIB ότι η Ουάσινγκτον έλαβε μέτρα κατά της Τεχεράνης, έχοντας ξοδέψει πολλά χρήματα για να ασκήσει πίεση σε διεθνείς τράπεζες, εταιρείες και ιδρύματα σε μία προσπάθεια να τις εμποδίσει από το να κάνουν δουλειά με την Ισλαμική Δημοκρατία, ωστόσο, το Ιράν υπογραμμίζει ότι δεν ανησυχεί απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες.

«Δεν υπάρχει χώρος για ανησυχία. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να φέρει εις πέρας μέτρα κατά του ιρανικού έθνους» δήλωσε.

Διαβάστε εδώ για το νέο μαχητικό αεροσκάφος του Ιράν που τυχαίως αποκαλύφθηκε μετά την ανακοίνωση των  αμερικανικών κυρώσεων

Ο Κουασέμι συνέχισε προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ είναι μάταιες. «Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλες δυνατότητες να θέτουν υπό πίεση χώρες και παγκοσμίου μεγέθους εταιρείες» δήλωσε.

Συμπλήρωσε ότι η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης στόχευαν στην κάλυψη των δυσκολιών στον οικονομικών τομέα. Εξάλλου, ο Κουασέμι δήλωσε ότι το Ιράν ήταν σε θέση να διαχειριστεί τις οικονομικές σχέσεις και είχε ήδη επεξεργαστεί σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει τις αμερικανικές απαιτήσεις σε διαφορετικούς τομείς. 

Πηγή: Sputnik