Ιράν: Προειδοποιεί πως θα θεωρήσει «πράξη επιθετικότητας» τα όποια περιορισμένα πλήγματα

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν.

Ιράν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα 23/2/2026 ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε επίθεση στο έδαφός του, συμπεριλαμβανομένων περιορισμένων επιθέσεων, «πράξη επιθετικότητας», σε μια περίοδο που η Ουάσινγκτον αυξάνει την στρατιωτική της πίεση κατά της Τεχεράνης.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη δεν καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Απαντώντας σήμερα σε αυτή τη δήλωση ο Εσμαΐλ Μπαγαΐ, σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη, τόνισε: «Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα σχετικά με ένα περιορισμένο πλήγμα, δεν υπάρχει περιορισμένο πλήγμα». Μια πράξη επιθετικότητας θα θεωρηθεί πράξη επιθετικότητας. Τελεία και παύλα».

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιράν - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ στις προτάσεις της για το Ορμούζ και παράλληλα απειλεί να παραλύσει τα αεροδρόμια γειτονικών χωρών

«Αν γειτονικές χώρες συνεργαστούν με τις ΗΠΑ διακόπτοντας τις ιρανικές πτήσεις, η Τεχεράνη θα διασφαλίσει ότι τα αεροδρόμιά τους δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν», απειλεί το Ιράν