Ιράν: “Συνομιλίες με τις ΗΠΑ μόνο με βάση το σεβασμό και το διεθνές δίκαιο” τόνισε ο Ροχανί

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιράν.

Ροχανί

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε το Σάββατο ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μπορούσαν να διεξαχθούν μόνο με βάση το «σεβασμό» και «σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».

«Είμαστε άνθρωποι της λογικής και των διαπραγματεύσεων, μόνο αν καθόμαστε σε τραπέζι των διαπραγματεύσεων που επικρατεί σεβασμός και συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, και οι διαπραγματεύσεις δεν είναι αποτέλεσμα μιας εντολής», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε μια προφανή αναφορά του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν υποτασσόμαστε σε τυραννική εξουσία», πρόσθεσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ανώτατος ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τόνισε πως η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ότι είναι ανοιχτός σε έναν διάλογο με το Ιράν. «Δεν επιδιώκουμε αλλαγή καθεστώτος, αυτό που θέλουμε είναι η απουσία πυρηνικών όπλων», έχει τονίσει ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας πως εκτιμά ότι μπορεί «να φθάσει σε μια συμφωνία» με την Τεχεράνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν το μνημόνιο κατανόησης, ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ – Στις Βερσαλλίες υπέγραψε τη συμφωνία ο Τραμπ

Μπροστά στα μάτια του Γάλλου προέδρου κι όλων όσων βρέθηκαν στο επίσημο δείπνο στις Βερσαλλίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε με κάθε επισημότητα τη συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν