Ιράν: Το Ισραήλ να αποκαλύψει επιτέλους τις μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του

 Στην αντεπίθεση πέρασε το Ιράν ζητώντας να γίνουν επιθεωρήσεις στις μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, μετά από τις αποκαλύψεις Νετανιάχου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων του Ιράν, το οποίο αποδεικνύεται πως δεν έχει εγκαταλειφθεί από την Ιρανική κυβέρνηση.

Το Ισραήλ θα πρέπει να αποκαλύψει το παράνομο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων που διαθέτει σε διεθνείς επιθεωρητές, έγραψε σήμερα στο Twitter, ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Η δήλωση αυτή, ακολουθεί τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι εντόπισε μία άλλη εγκατάσταση, που χρησιμοποιείται για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, το οποίο φέρεται να εξελίσσει η Τεχεράνη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου, αποκάλυψε φωτογραφίες, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο απεικονίζουν κρυφές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε με φωτογραφίες, ως αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών του, τις κρυφές εγκαταστάσεις στο Ιράν όπου σύμφωνα με τον ίδιο, χρησιμοποιούνται ως εγκαταστάσεις ατομικής ενέργειας της Τεχεράνης. Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτά τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιευθεί προηγουμένως.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε θέσεις πυραυλικών συστημάτων της Χεζμπολάχ, ξανά με φωτογραφίες.

Επίσης επιτεθηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες, για την προσέγγισή τους στο καθεστώς της Τεχεράνης, ενώ αντιθέτως ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Τραμπ και τις ΗΠΑ για την αποχώρηση τους από την «καταστροφική» συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Ο κόσμος απλά θα γελάσει με τις κατηγορίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ιράν κρύβει πυρηνικό υλικό σε μια αποθήκη στην Τεχεράνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Ο κόσμος απλά θα γελάσει δυνατά με αυτού του είδους την ψευδή, ανούσια και άσκοπη ομιλία», τόνισε ο Κασεμί.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, πιστεύεται ότι διαθέτει τουλάχιστον 100 πυρηνικές κεφαλές, όμως το ίδιο δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει το γεγονός ότι έχει πυρηνικά όπλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και RT.com