OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση Βαλούχων ανταρτών [vids]

15/12/2023 - 11:50
Ιράν - αντάρτες - φονική επίθεση
Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο νοτιοανατολικό Ιράν σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αυτονομιστική οργάνωση που είναι ενεργή εκεί.

Οι δράστες επιτέθηκαν χθες Πέμπτη γύρω στα μεσάνυκτα στην έδρα της αστυνομίας στην πόλη Ρασκ της επαρχίας αυτής που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

«Στη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης σκοτώθηκαν 11 αστυνομικοί και άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Αλιρεζά Μαρχαματί.

«Οι αξιωματικοί που βρίσκονταν στο διοικητικό κέντρο του στρατού που στοχοθετήθηκε το προασπίστηκαν γενναία. Τραυμάτισαν και σκότωσαν κάποιους επιτιθέμενους», πρόσθεσε ο ίδιος όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

🚨🇮🇷 Over the night, Jaish-al-adl freedom fighters killed 14, injured dozens of Iranian policemen in a police station in the Sistan-Baluchistan province of #Iran.
The police station’s wall was demolished using two large explosives, followed by arms fire. pic.twitter.com/nS60hvws4I

— Terror Alarm (@Terror_Alarm) December 15, 2023

Ο εισαγγελέας της Ζαχεντάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας, ο Μεχντί Σαμσαμπαντί επεσήμανε από την πλευρά του ότι επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Σιστάν- Μπαλουτσιστάν βρέθηκε σήμερα στη Ρασκ, όπου «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», σύμφωνα με το Irna.

Το πρακτορείο Isna μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που αναζητούσε δράστες πάνω από τα βουνά στα σύνορα μεταξύ Ιράν και Πακιστάν.

Απαγωγές και επιθέσεις

Η τεράστια επαρχία του Σιστάν- Μπαλουτσιστάν είναι θέατρο συχνών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας από τη μία πλευρά και λαθρεμπόρων ναρκωτικών, ανταρτών της μειονότητας των Βαλούχων και ακραίων σουνιτικών ομάδων.

Η επαρχία αυτή είναι μεταξύ των πιο φτωχών του Ιράν, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σουνίτες, σε αντίθεση με τους περισσότερους Ιρανούς που είναι σιίτες.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της στο κανάλι της στο Telegram η αυτονομιστική οργάνωση Τζάις αλ Αντλ, που διεκδικεί περισσότερα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες ζωής για τα μέλη της εθνοτικής μειονότητας των Βαλούχων, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Iran: 12 Iranian policemen were killed in an attack by the «Army of Justice» on a police station in the city of Rask in the province of Baluchestan in eastern Iran.

Baluchestan has a Sunni majority that opposes the Iranian regime. pic.twitter.com/zH0uBXNlKE

— Rob (@robdco) December 15, 2023

Η οργάνωση αυτή σχηματίστηκε το 2012 από πρώην μέλη ακραίας σουνιτικής οργάνωσης η οποία εξαπέλυε αιματηρή εξέγερση στην επαρχία αυτή ως το 2010. Η Τζάις αλ Αντλ είναι γνωστή κυρίως για την απαγωγή 12 Ιρανών αστυνομικών και στρατιωτών στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν τον Οκτώβριο του 2018.

Τον Ιούλιο δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος της Ζαχεντάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ίδια οργάνωση.

Η Τζάις αλ Αντλ κατηγόρησε το αστυνομικό τμήμα της Ρασκ στο οποίο επιτέθηκε ότι είναι μεταξύ των «υπευθύνων για την τραγωδία της αιματηρής Παρασκευής», μια αναφορά στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τότε η πόλη Ζαχεντάν είχε γίνει θέατρο επί πολλές ημέρες βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά τον φερόμενο ως βιασμό μίας έφηβης για τον οποίο κατηγορήθηκε αστυνομικός.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣΙΡΑΝΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Related Posts

Κωνσταντινούπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ, Γουίτκοφ και Κέλογκ, θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

13/05/2025 - 16:07
Μητσοτάκης - Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης για τα Eurofighter στην Τουρκία: «Οι χώρες που θέλουν αμυντική συνεργασία πρέπει να συμμορφώνονται με τις πολιτικές της ΕΕ»

13/05/2025 - 15:29
Σουηδία
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Υψηλόβαθμος Σουηδός διπλωμάτης ο ύποπτος που συνελήφθη για κατασκοπεία

13/05/2025 - 15:13

Διαβάστε Επίσης

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ, Γουίτκοφ και Κέλογκ, θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

Μητσοτάκης για τα Eurofighter στην Τουρκία: «Οι χώρες που θέλουν αμυντική συνεργασία πρέπει να συμμορφώνονται με τις πολιτικές της ΕΕ»

Σουηδία: Υψηλόβαθμος Σουηδός διπλωμάτης ο ύποπτος που συνελήφθη για κατασκοπεία

«Σφίγγα» το Κρεμλίνο για το αν θα πάει ο Πούτιν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης

Land Sword II: Επίσημη πρώτη για το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας της Ταϊβάν σε άσκηση με πραγματικά πυρά [pics, vid]

Βρετανία: Τρεις ύποπτες πυρκαγιές σε περιουσιακά στοιχεία του Στάρμερ – Μία σύλληψη

Λιβύη: Έξι νεκροί στις συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη

Γερμανία: Εκτός νόμου ο σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» – Συνελήφθη ο «βασιλιάς»

Top News

Αίγλη Ζαππείου: Το ιστορικό σημείο της Αθήνας επιστρέφει πιο όμορφο και ανανεωμένο από ποτέ

Λάρισα: «Έπεσα κάτω μόλις το έμαθα, πώς το έκανε το παιδί μου αυτό» - Σοκαρισμένος ο πατέρας του 21χρονου μητροκτόνου

Ελληνικό: «Κλειδί» η νεκροψία - νεκροτομή για τους μυστηριώδεις 3 θανάτους - Ξάδερφος της οικογένειας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Ωνάσειο: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δυο παιδιά μικρού σωματικού βάρους, έλαβαν νεφρό από τους γονείς τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert