OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση Βαλούχων ανταρτών [vids]

15/12/2023 - 11:50
Ιράν - αντάρτες - φονική επίθεση
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο νοτιοανατολικό Ιράν σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αυτονομιστική οργάνωση που είναι ενεργή εκεί.

Οι δράστες επιτέθηκαν χθες Πέμπτη γύρω στα μεσάνυκτα στην έδρα της αστυνομίας στην πόλη Ρασκ της επαρχίας αυτής που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

«Στη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης σκοτώθηκαν 11 αστυνομικοί και άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Αλιρεζά Μαρχαματί.

«Οι αξιωματικοί που βρίσκονταν στο διοικητικό κέντρο του στρατού που στοχοθετήθηκε το προασπίστηκαν γενναία. Τραυμάτισαν και σκότωσαν κάποιους επιτιθέμενους», πρόσθεσε ο ίδιος όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

🚨🇮🇷 Over the night, Jaish-al-adl freedom fighters killed 14, injured dozens of Iranian policemen in a police station in the Sistan-Baluchistan province of #Iran.
The police station’s wall was demolished using two large explosives, followed by arms fire. pic.twitter.com/nS60hvws4I

— Terror Alarm (@Terror_Alarm) December 15, 2023

Ο εισαγγελέας της Ζαχεντάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας, ο Μεχντί Σαμσαμπαντί επεσήμανε από την πλευρά του ότι επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Σιστάν- Μπαλουτσιστάν βρέθηκε σήμερα στη Ρασκ, όπου «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», σύμφωνα με το Irna.

Το πρακτορείο Isna μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που αναζητούσε δράστες πάνω από τα βουνά στα σύνορα μεταξύ Ιράν και Πακιστάν.

Απαγωγές και επιθέσεις

Η τεράστια επαρχία του Σιστάν- Μπαλουτσιστάν είναι θέατρο συχνών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας από τη μία πλευρά και λαθρεμπόρων ναρκωτικών, ανταρτών της μειονότητας των Βαλούχων και ακραίων σουνιτικών ομάδων.

Η επαρχία αυτή είναι μεταξύ των πιο φτωχών του Ιράν, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σουνίτες, σε αντίθεση με τους περισσότερους Ιρανούς που είναι σιίτες.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της στο κανάλι της στο Telegram η αυτονομιστική οργάνωση Τζάις αλ Αντλ, που διεκδικεί περισσότερα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες ζωής για τα μέλη της εθνοτικής μειονότητας των Βαλούχων, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Iran: 12 Iranian policemen were killed in an attack by the «Army of Justice» on a police station in the city of Rask in the province of Baluchestan in eastern Iran.

Baluchestan has a Sunni majority that opposes the Iranian regime. pic.twitter.com/zH0uBXNlKE

— Rob (@robdco) December 15, 2023

Η οργάνωση αυτή σχηματίστηκε το 2012 από πρώην μέλη ακραίας σουνιτικής οργάνωσης η οποία εξαπέλυε αιματηρή εξέγερση στην επαρχία αυτή ως το 2010. Η Τζάις αλ Αντλ είναι γνωστή κυρίως για την απαγωγή 12 Ιρανών αστυνομικών και στρατιωτών στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν τον Οκτώβριο του 2018.

Τον Ιούλιο δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος της Ζαχεντάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ίδια οργάνωση.

Η Τζάις αλ Αντλ κατηγόρησε το αστυνομικό τμήμα της Ρασκ στο οποίο επιτέθηκε ότι είναι μεταξύ των «υπευθύνων για την τραγωδία της αιματηρής Παρασκευής», μια αναφορά στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τότε η πόλη Ζαχεντάν είχε γίνει θέατρο επί πολλές ημέρες βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά τον φερόμενο ως βιασμό μίας έφηβης για τον οποίο κατηγορήθηκε αστυνομικός.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣΙΡΑΝΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

11/05/2026 - 19:26
Συρία - Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

11/05/2026 - 18:45
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

11/05/2026 - 18:03

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

FDI: Σύντομα η καθέλκυση της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας – Σε πλήρη εξέλιξη και το ελληνικό πρόγραμμα

Σουδάν: Τουλάχιστον 880 άμαχοι σκοτώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου σε επιθέσεις με drones

Λετονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας μετά το πλήγμα ουκρανικών drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Φθιώτιδα: Καρέ - καρέ η ληστεία των 200.000 ευρώ στην τράπεζα της Κάτω Τιθορέας - Οι 12 φωτογραφίες ντοκουμέντα

Η ηθοποιός Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη έγινε μητέρα - Η τρυφερή ανάρτηση με το μωράκι της

Τίνα Μεσσαροπούλου: Το πρώτο μήνυμα μετά την ευχάριστη εξέλιξη στην υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη - «Επόμενος σταθμός μας η Γερμανία»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert