Ισχυρότατος σεισμός στην Ινδονησία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Συναγερμό σήμανε ο ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία. Ήδη εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα για ενδεχόμενο τσουνάμι.

Onalert Newsroom
σεισμός

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της νήσου Σουμάτρα της Ινδονησίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Οι αρμόδιες αρχές της Ινδονησίας εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το USGS, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 59 χιλιομέτρων, σε απόσταση περίπου 227 χιλιομέτρων από την πόλη Τελούκ Μπετούνγκ της νήσου.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Όπως ήταν φυσικό η είδηση αμέσως έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ινδονησίας κάλεσε τους κατοίκους στην ακτή Μπάντεν του νησιού Ιάβα να “απομακρυνθούν αμέσως σε πιο ψηλά σημεία”.

Άλλα γεωδυναμικά ινστιτούτα υποστηρίζουν ότι η δόνηση ήταν κατά τι μικρότερη από τα 7 Ρίχτερ που ανακοινώθηκαν αρχικά.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς
ΚΟΣΜΟΣ

Τζέι Ντι Βανς: «Τα ρίχνει» στον πόλεμο στο Ιράν για την ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο, θεωρώντας το ως «ένα από τα ισχυρά μηνύματα που έστειλαν οι Αμερικανοί» στις ενδιάμεσες εκλογές