Νετανιάχου: » Δεν είχα ιδέα για τις επαφές ΗΠΑ- Ιράν»!

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε σήμερα ότι δεν ήταν ενήμερος για τις επαφές μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
«Δεν έχω πληροφορίες για τις επαφές αυτές και δεν μπορώ επομένως να πω εάν όντως έγιναν. Μπορώ απλώς να δηλώσω ότι το Ιράν χρησιμοποιεί τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις για να κερδίσει χρόνο και να προωθήσει το πυρηνικό πρόγραμμά του», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργό γραφείο.
Νωρίς το πρωί ωστόσο, ο Μοσέ Γιααλόν, ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ισραήλ είχε πει ότι η χώρα του γνώρισε ότι γίνονταν «διακριτικές επαφές» μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία που θα οδηγούσε σε άμεσες διαπραγματεύσεις. «Δεν είναι μυστικό ότι Αμερικανοί και Ιρανοί είχαν διακριτικές επαφές και ότι από την πλευρά των ΗΠΑ γίνονταν προσπάθειες για την προώθηση των άμεσων διαπραγματεύσεων» αλλά «το Ιράν αρνήθηκε» να δεχτεί μια τέτοια πρόταση, πρόσθεσε.
Ο Νετανιάχου από την πλευρά του σημειώνει ότι «κατά το τελευταίο έτος υπήρξαν επαφές μεταξύ του Ιράν και των πέντε δυνάμεων (σ.σ. των πέντε μονίμων χωρών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ) και το Ιράν επωφελήθηκε για να παρασκευάσει χιλιάδες κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου».
«Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι σε περίπτωση επαφών με τις ΗΠΑ οι Ιρανοί θα ενεργούσαν διαφορετικά», συνεχίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τασσόμενος για άλλη μία φορά υπέρ της υιοθέτησης σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία με το Ιράν για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.