Νεκρός 18χρονος ισραηλινός στρατιώτης από ρουκέτα. Η Κλίντον στο Ισραήλ

 Ένας 18χρονος στρατιώτης και ένας Ισραηλινός πολίτης που εργαζόταν για το στρατό έχασαν τη ζωή τους σήμερα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.
   Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός ο δεκανέας Γιόσεφ Φαρτούκ σκοτώθηκε από ρουκέτα στην περιοχή του Εσκόλ, στο νότιο Ισραήλ. Είναι ο πρώτος στρατιώτης που σκοτώνεται από την έναρξη της αντιπαράθεσης μεταξύ του ισραηλινού στρατού από τη μια και των παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ από την άλλη.
   Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε ότι ένας Βεδουίνος από την περιοχή του Νεγκέβ, ο Αλαγιάμ Σάλεμ αλ Ναμπάρι, σκοτώθηκε επίσης από ρουκέτα, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια περιοχή. Ο αλ Ναμπάρι ήταν Ισραηλινός πολίτης και εργαζόταν για λογαριασμό του στρατού.
   Οι δύο θάνατοι σημειώθηκαν ενώ είναι σε εξέλιξη οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας και την αποφυγή μιας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό. Για το σκοπό αυτό αναμένεται απόψε στο Ισραήλ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Στην περιοχή βρίσκεται ήδη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.