Ισραήλ: Αμόλησε τα «σκυλιά» του πολέμου

Τα «σκυλιά» του πολέμου αμόλησε το Κοινοβούλιο του Ισραήλ, ψηφίζοντας νόμο που επιτρέπει στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας να κηρύσσουν τον πόλεμο χωρίς την ομόφωνη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου.  

Το Ισραηλινό Κοινοβούλιο υπερψήφισε νόμο που εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό της χώρας και τον υπουργό άμυνας να κηρύττει πόλεμο χωρίς την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου σε «ακραίες συνθήκες».

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου παρουσίασε πληροφορίες αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση. Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός συνασπισμός του προχώρησε, ήσυχα, στην ψήφιση νομοσχεδίου τη Δευτέρα που επεκτείνει την εξουσία του να διατάξει την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το μέτρο αυτό εγκρίθηκε εν μέσω των ολοένα και αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν, εξαιτίας της παρουσίας του στη Συρία. Ο νόμος εγκρίθηκε σε λιγότερο από μία ημέρα μετά από την πραγματοποίηση αεροπορικής επιδρομής, που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ, σε στρατιωτική βάση στη Συρίας, η οποία σκότωσε 26 φιλοκυβερνητικούς μαχητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Ιρανοί, σύμφωνα με πηγές.

Το Ισραήλ φέρεται να έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις σε ιρανικές θέσεις στη Συρία τους τελευταίους μήνες. Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι συνήθως ούτε επιβεβαιώνουν ούτε αρνούνται την εμπλοκή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σε τέτοια γεγονότα.

Πηγή DefenceNews.