Ισραήλ: Αναπόφευκτη μια νέα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα

 Αναπόφευκτη είναι μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΑΜ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος κατηγόρησε για αυτήν την αρνητική εξέλιξη την ηγεσία της Χαμάς, που συνεχίζει την επιθετική της συμπεριφορά μέσω των επιθέσεων με εμπρηστικούς χαρταετούς και μπαλόνια.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών στα σύνορα με τη Γάζα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ επέμεινε ότι το Ισραήλ έχει επιδείξει αυτοσυγκράτηση και έχει δράσει υπεύθυνα ενόψει της συνεχιζόμενης τρομοκρατικής εκστρατείας εμπρηστικών επιθέσεων που διεξάγει η Χαμάς.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε.», δήλωσε ο κ. Λίμπερμαν.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ προειδοποίησε την τη Χαμάς πως η συμπεριφορά της δεν αφήνει στο Ισραήλ άλλη επιλογή παρά να ξεκινήσει μια «ευρείας κλίμακας και οδυνηρή στρατιωτική επιχείρηση», καθώς οι εμπρηστικοί χαρταετοί και τα μπαλόνια συνεχίζουν να πέφτουν από τη Γάζα στις ισραηλινές συνοριακές κοινότητες.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να σταθμίσουμε τα θέματα και να είμαστε υπεύθυνοι, αλλά οι επικεφαλής της Χαμάς μας οδηγούν σε μια κατάσταση στην οποία δεν έχουμε άλλη επιλογή, σε μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια ευρεία κλίμακα και μια οδυνηρή στρατιωτική επιχείρηση που δεν θα έχει σκοπό την επίδειξη ισχύος», είπε εμφατικά ο κ. Λίμπερμαν.

Πηγή Ynetnews