Ισραήλ: Επίθεση με drone στη Λωρίδα της Γάζας

H επίθεση αυτή καθαυτή σηματοδοτεί μια κλιμάκωση της αντίδρασης του Ισραήλ.

Ισραήλ: Επίθεση με drone στη Λωρίδα της Γάζας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι μη-επανδρωμένα αεροσκάφη του χτύπησαν ένα όχημα που ανήκει σε άτομο υπεύθυνο για τους φλεγόμενους χαρταετούς που χρησιμοποιούν Παλαιστίνιοι για να επιτεθούν στο Ισραήλ.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στην επίθεση, αλλά η επίθεση αυτή καθαυτή σηματοδοτεί μια κλιμάκωση της αντίδρασης του Ισραήλ σε ένα φαινόμενο που έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στη γεωργία στο νότιο Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες. Χωράφια για άλλη μια φορά πυρπολήθηκαν το Σάββατο.

Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας άρχισαν να πετούν χαρταετούς με φλεγόμενα κουρέλια κατά τη διάρκεια μαζικών διαμαρτυριών ενάντια στον ισραηλινό και αιγυπτιακό αποκλεισμό της περιοχής. Ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, σκοτώνοντας πάνω από 100 από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις τον Μάρτιο.

Η ισλαμική οργάνωση Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα, ενορχήστρωσε τις διαμαρτυρίες. Το Ισραήλ αναφέρει ότι η Χαμάς είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την κλιμάκωση της βίας και της έντασης στην περιοχή.


Πηγή Fox News

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ