Ισραήλ: Νέες αεροπορικές επιθέσεις κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν εννέα θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων εν μία νυκτί, σε αντίποινα στο τελευταίο κύμα επιθέσεων με εμπρηστικούς χαρταετούς και ρουκέτες από τη Λωρίδα.

«Οι επιθέσεις διεξήχθησαν ως απάντηση σε εμπρηστικούς και εκρηκτικούς χαρταετούς και μπαλόνια με τους οποίους επιτίθενται στο Ισραήλ άνδρες της Χαμάς. Πρόκειται για τρομοκρατικές πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους Ισραηλινών που ζουν στο νότιο Ισραήλ και βλάπτουν εκτεταμένες περιοχές στο ισραηλινό έδαφος», δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Ισραηλινός Στρατός από τις συγκεκριμένες επιθέσεις:

«Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ενάντια σε αυτές τις εκτοξεύσεις. Ο Ισραηλινός Στρατός έριξε προειδοποιητικές βολές κατά ομάδων που ήταν υπεύθυνες για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και πραγματοποίησε επιθέσεις κατά των υποδομών που χρησιμοποιούν οι ομάδες αυτές», συνεχίζει η δήλωση.

«Η Υπηρεσία Πληροφοριών και οι επιχειρησιακές ικανότητες του Ισραηλινού Στρατού, επιτρέπουν στο Ισραήλ να αυξήσει τις επιθέσεις αυτές αν κριθεί απαραίτητο. Ο Στρατός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να ενεργεί με αυξανόμενη ένταση ενάντια σε αυτές τις πράξεις τρομοκρατίας όσο απαιτείται, χρησιμοποιώντας την ποικιλία εργαλείων που διαθέτει ».

«Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς είναι υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και θα υπομείνει τις συνέπειες», κατέληξε η δήλωση του Ισραηλινού Στρατού.

Πηγή Israel National News