Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στην Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας νωρίς σήμερα Πέμπτη μετα απο επίθεση πυραυλου στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με πηγές του ισραηλινού στρατού.

Ένας περαστικός τραυματιστηκε ελαφρά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με κατοίκους. Δεν αναφέρθηκαν άλλες ζημιές ή τραυματισμοί αφου ήχησαν οι σειρήνες και η ρουκέτα χτύπησε μη κατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη Ασκελόν λίγο πριν ξημερώσει, δήλωσε ο στρατός.

Η εκτόξευση πυραύλων απο την Γάζα εχει γίνει σχεδόν εβδομαδιαίο φαινόμενο τελευταία αλλα καμια ενοπλη ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Η επανειλημμένη ρίψη ρουκετών κατά του Ισραήλ … είναι μια σκόπιμη απόφαση να στοχεύσουν σε αμάχους. Κανένα πρόσωπο δεν πρέπει να ζει υπό την απειλή της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Μια οργάνωση που συμπάσχει με την Αλ Κάιντα, και που ειναι κατά της Χαμάς, έχει κατηγορηθεί για άλλα πρόσφατα χτυπήματα τα οποία δεν εχουν προκαλέσει τραυματισμούς ή ζημιές.

Η κατασταση στην περιοχή στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας εχει σε μεγάλο βαθμό ηρεμήσει μετά το περσινο καλοκαίρι στη Γάζα, όταν ισραηλινή βομβαρδισμοί και αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το θύλακα.
Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, ενώ απο την ισραηλινοί πλευρά 67 στρατιώτες και έξι πολίτες σκοτώθηκαν.

Πηγή – Worldbulletin.net