Ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας – Δεκάδες τραυματίες

Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις τριών ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών 6 παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

Επιπλέον ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα έναν άνδρα κοντά στα σύνορα της Γάζας σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μετά την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Τουλάχιστον 25 τραυματίες, μεταξύ αυτών 6 παιδιά, σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα, ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστινίους

Όπως έγινε γνωστό, ένα παιδί μόλις 6 μηνών που βρισκόταν ανάμεσα στους 25 τραυματίες, υπέκυψε στα τραύματά του.

Νεκρός δεύτερος Παλαιστίνιος – Δραματική προειδοποίηση

Ένας δεύτερος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του σήμερα στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων με αφορμή την «ημέρα της οργής» μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, έγινε γνωστό από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Μαχέρ Αταλάχ, ηλικίας 54 ετών, «που τραυματίστηκε απόψε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» απεβίωσε, επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κόντρα.


Ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε την ισραηλινή πόλη Σντερότ

Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε απόψε την ισραηλινή πόλη Σντερότ, έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό, που δεν διευκρίνισε εάν υπήρξαν θύματα.

Πρόκειται για την τρίτη ρουκέτα που ερρίφθη εναντίον του Ισραήλ σήμερα, στον απόηχο της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Παράλληλα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ είπε, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera σήμερα (08.12.2017), ότι οι Παλαιστίνιοι δεν προτίθενται να συνομιλήσουν με τις ΗΠΑ έως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναιρέσει την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Ερεκάτ επισήμανε επίσης ότι η παλαιστινιακή ηγεσία εξετάζει όλες τις επιλογές για τον τρόπο που θα απαντήσει στις ανακοινώσεις Τραμπ, μετέδωσε το Al Jazeera ως έκτακτη είδηση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.