Ισραήλ: Αναχαίτισε drone που ήρθε από τον Λίβανο – «Πιθανόν το έστειλε η Χεζμπολάχ»

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναχαίτισε ένα μικρό drone που πέρασε στη χώρα από τον Λίβανο, προσθέτοντας ότι πιθανότατα είχε σταλεί από την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ.

Το drone είχε εντοπιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του, δήλωσε ο στρατός. «Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ θα συνεχίσουν να επιχειρούν προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης της ισραηλινής κυριαρχίας», ανέφερε.

Η Χεζμπολάχ έχει στείλει κατά καιρούς drones στον ισραηλινό εναέριο χώρο στο παρελθόν, αποκαλώντας τα αναγνωριστικές αποστολές.

Στις αρχές Ιουλίου, μια πηγή από τις υπηρεσίας ασφαλείας στο Ισραήλ ανέφερε ότι το Ισραήλ κατέρριψε τρία μη οπλισμένα «εχθρικά» μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, τα οποία προέρχονταν από τον Λίβανο και πλησίαζαν σε εξέδρες φυσικού αερίου στη θαλάσσια αποκλειστική οικονομική ζώνη του Ισραήλ.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν. Και τα τρία αναχαιτίστηκαν από τις ισραηλινές αεροναυτικές δυνάμεις, πρόσθεσε η ίδια πηγή, ενώ κατευθύνονταν προς το κοίτασμα του Καρίς. Ειδικότερα, ένα UAV καταρρίφθηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 και τα άλλα δύο από πυραύλους τύπου Barak που εκτοξεύτηκαν από ην κορβέτα INS Eilat τύπου «Saar 5».

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία Twitter