Ισραήλ: Αυξάνεται η ένταση με τη Λωρίδα της Γάζας – Νεκρός διοικητής του Ισλαμικού Τζιχάντ

Το Ισραήλ σκότωσε δύο ανώτερους διοικητές της Ισλαμικής Τζιχάντ, κατά την διάρκεια των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατά της Λωρίδας της Γάζας. 

Οι ισραηλινές ρουκέτες κόστισαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ενώ οι παλαιστινιακές ρουκέτες προκάλεσαν τον θάνατο ενός αμάχου στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις προχωρούν με πλήρη ταχύτητα και δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης,

Η Αίγυπτος φιλοξένησε τον ανώτερο στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ Μοχάμαντ αλ-Χίντι στο Κάιρο για να προσπαθήσει να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της έξαρσης, δήλωσαν παλαιστινιακές πηγές στο Reuters.

«Οι προσπάθειες της Αιγύπτου να ηρεμήσει τα πράγματα και να ξαναρχίσει η πολιτική διαδικασία δεν έχουν ακόμη καρποφορήσει», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Οι θάνατοι του Αλί Γάλι, διοικητή μονάδας εκτόξευσης ρουκετών της Ισλαμικής Τζιχάντ, και του Αχμέντ Αμπού Ντάκα, ανώτερου διοικητή της ένοπλης πτέρυγας της, ανέβασαν σε πέντε τον αριθμό των ανώτερων στελεχών της οργάνωσης που σκοτώθηκαν από την Τρίτη, που το Ισραήλ άρχισε να χτυπά τη Γάζα.

Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ, Iron Dome και David’s Sling, είχαν ποσοστό κατάρριψης ρουκετών 96%, όπως υποστηρίζει ο στρατός.

Τουλάχιστον 523 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν, 380 από τους οποίους πέρασαν στο Ισραήλ. Χθες, ο στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το σύστημα David’s Sling, το οποίο κατέρριψε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Τελ Αβίβ.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφίες Reuters