Ισραήλ: Χτυπήθηκε νοσοκομείο στην Ασκελόν – Νετανιάχου και Γκαντζ σχηματίζουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ένα νοσοκομείο στην Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, χτυπήθηκε σήμερα από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα, τον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από την ισλαμιστική Χαμάς.

«Μια ρουκέτα έπληξε το Κέντρο Ανάπτυξης του Παιδιού», ένα κτίριο που ανήκει στο νοσοκομείο Μπαρζιλάι, ανέφερε η διοίκησή του σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Μια εκπρόσωπος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κτίριο υπέστη ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να μάχεται με μαχητές της Χαμάς που κρύβονται στο νότο και έχουν διασωθεί όμηροι.

Από το Σάββατο, στρατεύματα του πεζικού και των τεθωρακισμένων εργάζονται για να καθαρίσουν τις συνοριακές κοινότητες της Γάζας του Μπέερι και του Ρέεϊμ από τους μαχητές που εισέβαλαν, ανακοίνωσαν οι IDF.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος της αντιπολίτευσης Γκαντζ συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι πλευρές συμφώνησαν να σχηματίσουν ένα πολεμικό υπουργικό συμβούλιο που θα περιλαμβάνει τον Νετανιάχου, τον Γκαντς και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ, και ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς, δεν θα προωθήσει καμία άσχετη πολιτική ή νόμους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel, Al Jazeera / Φωτογραφία Reuters