OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον Πάπα Φραγκίσκο για την Γάζα, απογοητευτικές οι δηλώσεις του»

22/12/2024 - 09:47
Ισραήλ

REUTERS/Stringer/File Photo

Share on FacebookShare on Twitter

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον πάπα Φραγκίσκο ότι ακολουθεί μια τακτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών», αφού ο ποντίφικας καταδίκασε «τη βαρβαρότητα» ενός ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στη Λωρίδα της Γάζας που προκάλεσε την Παρασκευή τον θάνατο δέκα μελών της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, σύμφωνα με την παλαιστινιακή πολιτική προστασία.

«Χθες παιδιά βομβαρδίστηκαν. Πρόκειται για βαρβαρότητα, δεν είναι πόλεμος. Ήθελα να το αναφέρω διότι αγγίζει την καρδιά», δήλωσε χθες Σάββατο (21.12.2024) ο πάπας ενώπιον μελών της κυβέρνησης της Αγίας Έδρας.

Η δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Παρασκευή (20.12.2024) ότι δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους επτά παιδιά και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον σπιτιού στη Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Σφαγή της κατοχής προκάλεσε δέκα μάρτυρες από την οικογένεια Χάλα, που έγινε στόχος αεροπορικής επίθεσης στο σπίτι της στη Τζαμπαλίγια», δήλωσε ο Μάχμουντ Μπάσαλ εκπρόσωπος της παλαιστινιακής πολιτικής προστασίας. Όλοι οι νεκροί «ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ανάμεσά τους επτά παιδιά το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν έξι ετών και μία γυναίκα. Επιπλέον υπάρχουν περισσότεροι από 15 τραυματίες», διευκρίνισε.

Vatican Media/Handout via REUTERS

Ο στρατός του Ισραήλ απάντησε ότι ο απολογισμός της παλαιστινιακής πολιτικής προστασίας «δεν συνάδει με τις πληροφορίες που διαθέτει». Οι ισραηλινές δυνάμεις «έπληξαν πολλούς τρομοκράτες που δρούσαν από στρατιωτική δομή» της Χαμάς και «αποτελούσαν απειλή», διαβεβαίωσε.

Η απάντηση του Ισραήλ

Εξάλλου το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αντέδρασε στις δηλώσεις του πάπα, τις οποίες χαρακτήρισε «ιδιαίτερα απογοητευτικές», καταγγέλλοντας ότι δεν λαμβάνει υπόψη του το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με έναν πόλεμο σε πολλά μέτωπα, ο οποίος του επιβλήθηκε.

«Οι επικρίσεις θα έπρεπε να απευθύνονται αποκλειστικά στους τρομοκράτες, όχι στη δημοκρατία που υπερασπίζεται τον εαυτό της απέναντί τους. Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά και να απορρίπτουμε το εβραϊκό κράτος και τον λαό του», πρόσθετε το ισραηλινό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Βαρβαρότητα είναι όταν τρομοκράτες κρύβονται πίσω από παιδιά την ώρα που προσπαθούν να δολοφονήσουν παιδιά Ισραηλινών. Βαρβαρότητα είναι όταν 100 όμηροι, ανάμεσά τους ένα βρέφος και παιδιά, κρατούνται και πέφτουν θύματα κακομεταχείρισης από τρομοκράτες επί 442 ημέρες», τόνιζε η ανακοίνωση.

«Δυστυχώς, ο πάπας επέλεξε να τα αγνοήσει όλα αυτά», επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «ο θάνατος οποιουδήποτε αθώου στον πόλεμο είναι μια τραγωδία». «Το Ισραήλ καταβάλλει εξαιρετικές προσπάθειες για να αποτρέψει να συμβεί κακό σε αθώους, ενώ η Χαμάς καταβάλλει εξαιρετικές προσπάθειες για να αυξήσει το κακό που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι άμαχοι», κατέληγε η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Ο ισραηλινός στρατός θα μπει με όλη του την ισχύ στη Γάζα τις επόμενες ημέρες»

13/05/2025 - 16:25
Κωνσταντινούπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ, Γουίτκοφ και Κέλογκ, θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

13/05/2025 - 16:07
Μητσοτάκης - Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης για τα Eurofighter στην Τουρκία: «Οι χώρες που θέλουν αμυντική συνεργασία πρέπει να συμμορφώνονται με τις πολιτικές της ΕΕ»

13/05/2025 - 15:29

Διαβάστε Επίσης

ΓΕΣ: Ολοκληρώθηκε το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή στον Ασπρόπυργο [pics]

Νετανιάχου: «Ο ισραηλινός στρατός θα μπει με όλη του την ισχύ στη Γάζα τις επόμενες ημέρες»

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ, Γουίτκοφ και Κέλογκ, θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

Μητσοτάκης για τα Eurofighter στην Τουρκία: «Οι χώρες που θέλουν αμυντική συνεργασία πρέπει να συμμορφώνονται με τις πολιτικές της ΕΕ»

Σουηδία: Υψηλόβαθμος Σουηδός διπλωμάτης ο ύποπτος που συνελήφθη για κατασκοπεία

«Σφίγγα» το Κρεμλίνο για το αν θα πάει ο Πούτιν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης

Land Sword II: Επίσημη πρώτη για το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας της Ταϊβάν σε άσκηση με πραγματικά πυρά [pics, vid]

Βρετανία: Τρεις ύποπτες πυρκαγιές σε περιουσιακά στοιχεία του Στάρμερ – Μία σύλληψη

Top News

Αίγλη Ζαππείου: Το ιστορικό σημείο της Αθήνας επιστρέφει πιο όμορφο και ανανεωμένο από ποτέ

Λάρισα: «Απειλούσε τον γιο μου ότι θα τον σφάξει αν δεν τον βοηθούσε» λέει ο θείος του 21χρονου μητροκτόνου

Ελληνικό: «Κλειδί» η νεκροψία - νεκροτομή για τους μυστηριώδεις 3 θανάτους - Ξάδερφος της οικογένειας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Ωνάσειο: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δυο παιδιά μικρού σωματικού βάρους, έλαβαν νεφρό από τους γονείς τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert