Εδώ και δύο εβδομάδες, από την αρχή του πολέμου ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ και Ισραήλ, τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας αναχαιτίζουν καθημερινά ιρανικές απειλές πάνω από κατοικημένες περιοχές, κρίσιμες υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Η πολυεπίπεδη αεράμυνα του Ισραήλ αποτελείται από το Iron Dome που αναχαιτίζει πυραύλους και βλήματα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, το David’s Sling, το δεύτερο επίπεδο αναχαίτισης πυραύλων και το σύστημα Arrow κυρίως για την εξουδετέρωση εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων και απειλών σε μεγάλη εμβέλεια.
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, φαίνεται να δείχνει την αναχαίτιση ενός ιρανικού πυραύλου – πιθανότατα από το σύστημα David’s Sling, πάνω από τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Orot Rabin» στην πόλη Χαντέρα του Ισραήλ.
Αν και το βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια επίσημη ισραηλινή πηγή, ο συγκεκριμένος σταθμός έχει γίνει στόχος των ιρανικών επιθέσεων τόσο στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και κατά τον πόλεμο των 12 ημερών του Ιουνίου 2025.
Σήμερα τα ξημερώματα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν το 44ο κύμα επιθέσεων εναντίον ισραηλινών και αμερικανικών στόχων στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars News Agency.
Το IRGC δήλωσε ότι στόχευσε με «πλήθος πυραύλων» τοποθεσίες στο «βόρειο τμήμα των κατεχόμενων εδαφών», συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών πόλεων Κιριάτ Σμόνα, Χαντέρα και Χάιφα, καθώς και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και τον Πέμπτο Στόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το Fars.
